Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zanimljiva večer u ligi nacija

Portugal razmontirao Švedsku, protivnici Hrvatske na Europskom prvenstvu izgubili

Protivnik Hrvatske na Euru izgubio je od potencijalnog protivnika Hrvatske na Euru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Suparnici hrvatske nogometne reprezentacije u skupini D na EURU koji bi se trebao održati sljedećeg ljeta, Engleska i Češka pretrpjeli su minimalne 0:1 poraze u svojim susretima 4. kola Lige nacija.

Engleska je izgubila na domaćem terenu od Danske u susretu skupine 2 divizije A, a jedini pogodak na Wembleyu postigao je Eriksen iz kaznenog udarca u 35. minuti. Danska i Engleska sada dijele drugo mjesto sa sedam bodova, dva manje od vodeće Belgije.

Češka je gostovala u Glasgowu kod Škotske, a domaća je reprezentacija do mimalne pobjede stigla pogotkom Frasera već u 6. minuti u susretu skupine 2 divizije B. Vodeća Škotska sada ima 10 bodova, četiri više od druge Češke.

gol expired Kung fu potez Lovrena: Mbappe prošao bez posljedica divider

Upravo je Škotska jedan od dva preostala kandidata za posljednjeg sudionika skupine D na EURU. Drugi je Srbija koja je na gostovanju kod Turske u Istanbulu odigrala 2:2 u susretu skupine 3 divizije B.

Srbija je povela 2:0 golovima Milinković-Savića (22) i Mitrovića (49-11m), a Turska je spasila bod preko Calhanoglua (57) i Tufana (76).

Hoće li Hrvatska uspjeti izbjeći ispadanje iz A divizije Lige nacija?

Ukupno glasova:

Francuzi su pobjedom protiv Hrvatske 2:1 ostali u mrtvoj utrci za prvo mjesto u skupini s Portugalom, koji je kao domaćin svladao Švedsku sa 3:0.

Za Portugal su zabili Bernardo Silva i dvaput Diogo Jota.

Portugal i Francuska imaju po 10 bodova i u međusobnom će dvoboju 14. studenoga u Lisabonu odlučivati o pobjedniku skupine koji će igrati u doigravanju za naslov pobjednika Lige nacija, dok će istog dana u Solni Hrvatska protiv Švedske igrati ključnu utakmicu za opstanak u elitnom razredu ovog natjecanja.

Najbolji trenuci utakmice Hrvatska-Francuska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider