Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama u Walesu

Belgija do 40. minute gubila, a onda su demolirali Poljsku: Sprašili im šest komada!

Ove srijede odigrane su četiri utakmice Lige nacija, po dvije u razredima A i B.

Reprezentacija Belgije (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Belgije, protiv koje će hrvatska vrsta igrati u skupini na Svjetskom prvenstvu, je u susretu 2. kola Lige nacija deklasirala Poljsku sa 6:1.

Belgija je u prvom kolu skupine 4 elitnog razreda Lige navija kod kuće izgubila od Nizozemske sa 4:1, no u drugom je kolu još uvjerljivije porazila Poljsku.

Gosti su poveli u 28. minuti golom Roberta Lewandowskog, no domaćin j uzvratio sa šest golova u nizu. U 42. minuti je izjednačio Axel Witsel, a u nastavku susreta Crveni vragovi su razbili Poljake postigavši pet golova za konačnih 6:1. Strijelci su bili Kevin De Bruyne (59), Leonardo Trossard (73, 80), Leander Dendoncker (83) i Lois Openda (90+3).

U drugom susretu iz ove skupine Nizozemska je u Cardiffu porazila Wales sa 2:1 upisavši drugu pobjedu u skupini. Zanimljivo, Louis van Gaal je promijenio svih 11 nizozemskih igrača u odnosu na meč protiv Belgije.

Teun Koopmeiners je doveo Oranje u vodstvo u 50. minuti, izjednačio je Rhys Norrington-Davies u drugoj minuti nadoknade, no Nizozemci su 90 sekundi kasnije zabili drugi gol, a pogodak odluke postigao je Wout Weghorst. Nizozemska je ovom utakmicom produžila niz bez poraza na 11 susreta.

Nizozemska vodi na ljestvici sa šest bodova, Belgija i Poljska imaju po tri boda, a Wales, koji je prije tri dana izborio SP nakon 64 godine čekanja, je na začelju skupine s dva poraza.

U drugom jakosnom razredu odigrane su utakmice u skupini 1.

Škotska je pobijedila Armeniju sa 2:0 (Ralston 28, McKenna 40), dok je Ukrajina u Dublinu slavila 1:0 protiv Irske (Cigankov 48).

Škotska, Ukrajina i Armenia vode na ljestvici sa po tri boda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider