Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Madrid neće mirno spavati

Neymar najavio preokret: "Drugi protivnik, ali Barcelona je ista"

S nestrpljenjem se iščekuju utorak i srijeda, dani kada su na rasporedu uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utorak i srijedu na rasporedu su uzvrati u četvrtfinalu Lige prvaka u kojima će velike preokrete i pobjede loviti minhenski Bayern i katalonska Barcelona. Bavarci su kod Reala i hvataju zaostatak 1:2, dok Barca kod kuće dočekuje Juventus i treba joj četiri pogotka razlike za prolaz!

Uoči odlaska u Madrid predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge kazao je da moraju igrati hrabro, ali da ne smiju biti nestrpljivi u lovu na zaostatak 1:2 iz prve utakmice.

Vraća se Realov "krvnik" - Lewandowski

"Nakon pobjede u prvoj utakmici Real je veliki favorit, ali mi smo optimistični. Razlog za to je karakter igrača i velika želja da se prođe dalje. Moramo igrati hrabro, ali ne smijemo biti nestrpljivi. Navijači mogu biti sigurni da ćemo se boriti od prve do zadnje minute, dat ćemo sve što imamo. Ako se boriš možeš izgubiti, ali ako se ne boriš onda si unaprijed izgubio", kazao je Rummenigge i dodao:

"Iako neće moći igrati zbog crvenog kartona, Javi Martínez je odlučio putovati u Madrid kako bi navijao i to je lijepo vidjeti".

Razlog za optimizam leži i u povratku Roberta Lewandowskog u sastav. Poljski napadač je propustio prvi susret zbog ozljede, no sada je spreman.

"Dobro se osjećam. Sve je u redu i spreman sam za nastup," poručio je Lewandowski koji je ove sezone u 40 nastupa zabio 38 golova.

Podsjetimo, Lewandowski je u dresu Borussije Dortmund 2013. godine u polufinalu Lige prvaka zabio četiri pogotka Realu u pobjedi 4:1. Borussia je prošla u finale, ali je izgubila od Bayerna.

Krilni napadač Bayerna Arjen Robben misli da ne mogu odigrati lošije od onoga što su pružili u prvoj utakmici.

"Ne možemo odigrati lošije od onoga što smo pokazali u Münchenu. Budite sigurni da ćemo biti dobro pripremljeni. No, moramo zabiti iz prve šanse koja nam se ukaže u Madridu", rekao je Robben.

Real bez Balea, Zidane hvali atmosferu

Real Madrid i dalje ima problema s ozljedama, pa je tako za utakmicu sigurno otpao Gareth Bale.

"Bale se želi vratiti i naporno radi. No, još se nije potpuno oporavio od ozljede mišića i zbog toga neće igrati. Nema smisla riskirati", izjavio je u ponedjeljak trener Reala Zinedine Zidane.

Manjih problema s ozljedama vuku Modrić, Cristiano Ronaldo i Kroos, no oni će biti na raspolaganju Zidaneu, dok sigurno neće biti Pepea i Varanea. Zdravlje ne ide na ruku francuskom stručnjaku, no zato je, tvrdi, atmosfera sjajna.

"Igrači mi vjeruju, a meni je važno da se svi osjećaju voljenima i važnima. Svi smo usmjereni ka istom cilju i to je DNK ovog kluba", dodao je Zidane.

Ukoliko žele do slavlja u Madridu i plasmana u šesto uzastopno polufinale, Bavarci će morati učiniti ono što u Kupu prvaka i Ligi prvaka nitko nije - izbaciti Real Madrid nakon što je španjolski sastav u prvom susretu slavio na gostovanju.
Danci jedini izveli "čudo"

Real je kroz svoju europski povijest samo jednom od 31 slučaja ispao kada je u prvom susretu slavio na gostovanju, međutim nikada u elitnom natjecanju Starog kontinenta. Gostujuću pobjedu nije iskoristio jedino 1994. godine u 3. kolu Kupa UEFA kada je u Danskoj pobijedio Odense 3:2, a u Madridu izgubio 0:2.

Neymar vjeruje u novo čudo i preokret Barce

U preokret i nadoknađivanje 0:3 iz prve utakmice vjeruje napadač Barcelone Neymar. Podsjetimo, prije tjedan dana Barca je u Torinu ponižena od Juventusa s 3:0 i ponovno je stigla na prag ispadanja. Brazilac smatra da nakon PSG-a Barcelona može kreirati još jedan šok za nogometni svijet.

"Jedno čudo smo već napravili i vjerujem da to možemo ponoviti. Moramo dati svoj maksimum i ako nas krene bit će to još jedan veliki povratak. Vjerujem u suigrače i našu snagu, a budući da je vrlo malo onih koji nam daju bilo kakve šanse, onda nemamo što izgubiti, možemo samo dobiti", kazao je u ponedjeljak Neymar, koji je bio najzaslužniji za prolazak u četvrtfinale i pobjedu 6-1 kojom je Barca nadoknadila poraz 0-4 iz prve utakmice protiv PSG-a.

"Neki dan otac mi je rekao jednu stvar koja mi se urezala u pamćenje i mislim da je to istina. Kazao mi je da sada pred sobom imamo drugi klub, ali da je Barcelona ista", dodao je Neymar.

Real dočekuje Bayern u utorak, dok Barcelona i Juventus igraju u srijedu. Preostala dva para četvrtfinala su Leicester City i Atletico (0:1), te Monaco i Borussia Dortmund (3:2).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider