Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svaka čast!

Lewandowski je prvo odbio igrati protiv reprezentacije Rusije, a sad je poslao novu poruku

Robert Lewandowski jedan je od brojnih sportaša koji je digao glas protiv ruske invazije na Ukrajinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Bayerna ove subote su na gostovanju pobijedili Eintracht Frankfurt s 1:0 i nastavili svoj put prema novom naslovu u Bundesligi.

Ovoga puta se njihov najbolji igrač Robert Lewandowski nije upisao u strijelce, ali se uspio istaknuti na drugi način, s jednom lijepom gestom.

Poljski reprezentativac bio je u ovoj utakmici, u odsutstvu Manuela Neuera, kapetan Bayerna, a kapetanska traka koju je nosio bila je u bojama ukrajinske zastave.

Na taj način je Lewandowski još jednom dao do znanja što misli o ruskoj invaziji na Ukrajini, nakon što je prethodno podržao odluku Poljskog nogometnog saveza da odbije igrati s Rusijom utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Ne mogu zamisliti da igram utakmicu s ruskom reprezentacijom u situaciji kada se nastavlja oružana agresija u Ukrajini. Ruski nogometaši i navijači nisu za to odgovorni, ali ne možemo se pretvarati da se ništa ne događa", digao je svoj glas Lewandowski.

Poslije ove kapetanske trake, nema sumnje da će i on osobno i Bayern dobiti veliki broj obožavatelja među ukrajinskim narodom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider