Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POČINJE PRVENSTVO

Leko se obratio pred novi derbi: "Upućujem sućut svima u problemima, sad vidimo da nogomet nije toliko bitan"

Sutrašnjim susretom Dinama i Hajduka započet će nova serije SuperSport hrvatske nogometne lige.

Ivan Leko (Foto: Vojko Basic / CROPIX)

Samo šest dana nakon što su sezonu započeli utakmicom Superkupa, Dinamo i Hajduk će utakmicom na Maksimiru otvoriti novu sezonu.

Krasna je to uvertira u 36 kola ispred nas te vjerujemo da nas čeka još jedna uzbudljiva sezona hrvatskog nogometa. No, upravo nogomet je Ivan Leko stavio u drugi plan, odmah na početku konferencije za medije pred spomenuti susret.

Osvrt na jučerašnju elementarnu nepogodu

"Htio bih na početku reći dvije riječi o tragediji koja se dogodila u Zagrebu. Kada si non-stop u nogometu, u takvim trenucima vidiš da nogomet nije životno bitan. Upućujem sućut ljudima koji su u teškim problemima. Nadam se da će se što prije rekuperati i da će se takve stvari što manje događati", rekao je Leko.

Onda se naravno okrenuo sezonu, svojoj prvoj u kojoj je odradio pripreme s Hajdukom te kreće u prvenstvo od prvog kola.

"Veselimo se. Čeka nas maraton, 36 utakmica. Trenirali smo, pripremali smo se. Prije Superkupa nismo znali gdje smo. Mislim da smo mogli puno toga naučiti. Po mom osjećaju smo bili al-pari, a izgubili smo. To je poruka. D bismo pobijedili u Maksimiru, trebamo biti još bolji", naveo je, dodavši nešto o kadru:

"Imamo još jedan trening, ali imamo grupu od 22-23 igrača. Radimo puno da bi svatko od igrača dignuo. Kada je tako, onda se i ekipa diže."

Ne očekuje velike promjene, ali očekuje konkretnost

Nešto su iz Superkupa naučili, što će sigurno u ovom susretu pokušati iskoristiti.

"Sve ekipe imaju svoje vrline i mane. Bit je da skrivaš mane i igraš na vrline. Jako se dobro poznajemo, nema prevelikih tajni. Uvijek na kraju dođemo do toga da od 90 minuta možeš dominirati 70, ali je nogomet kao boks. Možeš biti bolji pet minuta i zabiti gol. Bit je kada si bolji da moraš to iskoristiti. Ne očekujem ogromne promjene. Uvijek će biti dva-tri detalja s naše ili njihove strane. Velike ekipe kao što su Hajduk i Dinamo žele isprofilirati svoj stil i način igre. Par detalja uvijek odradi razliku. Naša motivacija je ogromna, ali Dinamo želi isto. Moramo i želimo bit na maksimalnom nivou", zaključio je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider