Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najavio dvoboj s Rijekom

Leko otkrio hoće li što mijenjati nakon Istre: "Nisu nas razbili, sve smo im darovali"

Hajduk i Rijeka igraju derbi 20. kola HNL-a u nedjelju od 17 sati na Poljudu.

Ivan Leko (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Nakon neugodnog poraza od Istre 1961 (3:0), nogometaši Hajduka okreću se dvoboju 20. kola SuperSport HNL-a protiv Rijeke na Poljudu.

Trener Ivan Leko najavio je Jadranski derbi koji se igra ove nedjelje od 17 sati, a dakako nezaobilazna tema bila je loša igra njegove momčadi u Puli:

"Nakon utakmice sam bio iskren s igračima, rekao sam što osjećam, da je bolno. Nakon 3:0 nemam puno pričati, protivnik je bio bolji", rekao je Leko pa se dotaknuo pojačanja:

Matej Delač Srpski klub se poklonio hrvatskom nogometašu: ''Ljudino, mi i dalje pamtimo'' divider

"Nije nam utakmica u Puli previše otkrila. Prošle smo nedjelje imali dovoljno kvalitete na terenu i klupi da pobijedimo. Bilo bi kukavički tražiti alibi da nam nedostaje igrača, to nije istina",

Mnogi su ostali začuđeni Lekinom odlukom da Nikolu Kalinić uvede u igru tek u 86. minuti dvoboja:

"U nogometu smo vidjeli da je gotovo tek onda kada sudac svira kraj. Dok se igra, sve je mogće".

Novinari pitali Leku hoće li što mijenjati

Upitali su novinari Leku planira li što promijeniti u momčadi nakon poraza u Puli:

"Planiramo biti bolji, nakon mjesec dana treniranja normalno da smo još daleko od idealnog Hajduka u mojoj glavi. Nakon par dana se pričalo o torbu Hajduku, a to je bilo daleko. Sada kad je rezultat očajan nećemo gubiti glavi i ići u alibi rješenja.

Alen Halilović Oglasio se Alen Halilović nakon propalog transfera: "Laž je da nisam prošao liječnički pregled" divider

Imam prijatelja i poznanika koji kažu vrati se nazad, čekaj grešku protivnika, imaš Marka Livaju pa ćeš dobiti. U jednom razdoblju će rezultat doći kao posljedica rada, imate dva pristupa.

Da ti odlučujueš ili da igraš reaktivni nogomet i kažnjavaš grešku protivnika, vjerujemo u naš put", kazao je Leko pa dodao da momčad može napredovati u svim segmentima.

"Istra nas nije razbila"

Leko se još jednom osvrnuo na Istru:

"Kada gubiš 3:0 i bliže si 5:0, nego 3:1 normalno je da si tužan i razočaran. Bilo mi je tužno vidjeti kako darujemo situacije i golove. Primiš golove u situacijama kada su tri protivnička igrača, a nas sedam. Ne mislim da su nas razbili, nego smo im darovali pobjedu. Ne znam koji me gol više boli".

Za kraj Leko je pohvalio Rijeku dodavši da su dobra ekipa i da se vidi drugačija energija u momčadi dolaskom novog trenera Sergeja Jakirovića.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider