Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osvojio njihova srca

Srpski klub se poklonio hrvatskom nogometašu: ''Ljudino, mi i dalje pamtimo''

Matej Delač je proveo samo šest mjeseci na posudbi u Vojvodini iz Novog Sada.

Matej Delač (Foto: Andreas Kancelar/Cropix)

Sa samo 18 godina ostvario je transfer karijere, za tri milijuna eura prešao je u Chelsea, ali nije ispunio potencijal koji su mu predviđali. Njegovo ime je Matej Delač, a do svoje 26. godine prošao je pola Europe.

Nosio je dresove klubova iz Nizozemske, Češke, Portugala, BiH, Francuske, Belgije, pa čak i Srbije gdje je jedno vrijeme branio boje Vojvodine iz Novog Sada. Ondje je stigao u ljeto 2013. godine, zadržao se samo šest mjeseci, ali i to je bilo dovoljno da uđe pod kožu navijačima, ali i čelnicima srpskog prvoligaša.

Dao je hrvatski vratar veliki intervju za jedan od srpskih medija, a Vojvodina je odlučila "ispraviti nepravdu" i svima pokazati kakva je, kako kažu, ljudina.

"Skroman kao i uvijek, Matej Delač nije spomenuo da je svojevremeno sam dao šest tisuća eura za operaciju našeg navijača Stojana Kolarova, ali mi i dalje dobro pamtimo sve", otkrili su iz srpskog kluba pa za kraj poručili:

Navijači Novaka Đokovića Thompson žestoko po Srbima i Đokoviću: ''Imaju sindrom žrtve, misle da su svi protiv njih'' divider

"Ljudino, bit će nam drago da nam što prije budeš gost u Novom Sadu i tvojoj Vojvodini".

Objava srpskog kluba na Twitteru je pokupila brdo pozitivnih reakcija, a naš vratar se skromno zahvalio:

"Hvala vam puno! Voša zauvijek u mom srcu. Pozdrav za sve navijače i vas u klubu", poručio je Delač koji se nakon godina posudbi skrasio u jednom klubu. Sreću je pronašao u danskom Horsensu, gdje brani od 2018. godine, a Chelsea mu nažalost nikad nije pružio šansu.

Seljakali su ga s jedne na drugu posudbu, a tek s prvim danom srpnja 2018. godine su prekinuli suradnju. Čak osam godina je bio pod ugovorom s londonskim klubom, a nije upisao niti jedan nastup.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider