Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki lov

Otkriveno zašto Gvardiol nije prodan u Chelsea: Nijemci ga žele prodati drugom klubu

Prema tvrdnjama uglednog Fabrizija Romana, njemački klub nije htio prodati Gvardiola u Chelsea jer ga planira prodati u Manchester City.

Galerija Kristijan Jakić i Joško Gvardiol Joško Gvardiol Joško Gvardiol Joško Gvardiol

Joško Gvardiol najtraženiji je branič na svijetu. Stoper Vatrenih ovog ljeta je bio na korak do transfera u veliki Chelsea, ali sve je na kraju propalo i 20-godišnji Hrvat potpisao je novi ugovor s Leipzigom do 2027.

Gvardiol je zamalo za 90-ak milijuna eura prešao u Chelsea, a da se to i dogodilo, postao bi najskuplji stoper svih vremena, no još uvijek to stigne postati.

Prema tvrdnjama uglednog Fabrizija Romana, njemački klub nije htio prodati Gvardiola u Chelsea jer ga planira prodati u Manchester City, a nemaju ništa protiv ako dođe i neka druga ponuda od europskih velikana.

''Leipzig je odbio ponudu Chelseaja za Gvardiola jer su Nijemci uvjereni kako će stići ponuda drugih klubova iduće ljeto, uključujući Manchester City'', piše Romano.

Gvardiol je prošle godine stigao u Njemačku iz redova zagrebačkog Dinama, odmah je pokazao klasu i u Bundesligi. U svojoj prvoj sezoni postao je najbolji stoper Bundeslige, jedne od najjačih liga svijeta.

gol expired Utučeni Tuchel se konačno javio poslije otkaza u Chelseaju; "Najteže rečenice koje moram izgovoriti" divider

Gvardiol ima tek 20 godina i pred njim je blistava budućnost, već se ustalio u prvih 11 Vatrenih, a uskoro ga očekuje i nastup na Svjetskom prvenstvu, na kojem bi dodatno mogao na sebe skrenuti pozornost.

Hrvatski reprezentativac upisao je 51 nastup za Leipzig, zabio je dva gola i četiri puta asistirao. Prema Trasfermarktu vrijedi 35 milijuna eura, a uskoro bi mu cijena i tu trebala narasti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider