Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbog Dinama na burzi

Utučeni Tuchel se konačno javio poslije otkaza u Chelseaju; "Najteže rečenice koje moram izgovoriti"

Sad već bivši trener Chelseaja dobio je otkaz poslije šokantnog poraza od Dinama u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački nogometni strateg Thomas Tuchel, po vlastitim je riječima, teško primio razlaz s Chelseajem gdje je radio od 2021. godine.

Čelnici londonskog kluba smijenili su Tuchela nakon poraza u Zagrebu od Dinama s 0-1, u ogledu 1. kola skupine E Lige prvaka, premda su kasnije engleski mediji pisali da poraz na maksimirskom stadionu nije bio ključan u svemu, već je promjena bila pripremljena i ranije. Novi trener Chelseaja je, inače, dosadašnji strateg Brightona Graham Potter.

Utučen zbog kraja u Chelseaju

"Utučen sam zbog svog kraja na klupi Chelseaja. U tom klubu sam se osjećao kao kod kuće, ne samo u profesionalnom smislu, nego i osobno. Mislio sam da još dugo godina neću morati davati ovu izjavu o odlasku i ovo je definitivno jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri i najteže rečenice koje moram objavljivati“, osvrnuo se Tuchel na prošlotjednu odluku čelnika kluba.

Tuchel je, inače, vodio Chelsea tijekom točno 100 utakmica te je uz to napomenuo kako će "vrijeme u Chelseaju uvijek biti posebna uspomena“.

Trenersku karijeru 49-godišnji Tuchel je počeo u drugoj momčadi Augsburga. Potom je vodio Mainz pa dortmundsku Borussiju i Paris St. Germain, gdje je bio do odlaska u Chelsea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider