Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dobra opcija?

Leicester City posudio hrvatskog braniča: Nova prilika da se nametne izborniku Daliću

Filip Benković opet će igrati sezonu u Championshipu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjeg dana prijelaznog roka između engleskih klubova Leicester City je posudio 23-godišnjeg hrvatskog braniča Filipa Benkovića drugoligašu Cardiffu, objavio je premierligaš na svom službenom internetskom portalu.

Benković je 2018. iz zagrebačkog Dinama za 14,5 milijuna eura prešao u Leicester City za koji je iste godine debitirao u utakmici EFL kupa, ali je nedugo nakon toga posuđen škotskom prvaku Celticu za koji je u sezoni 2018./'19. odigrao 27 utakmica u svim natjecanjima, kad je na klupi kluba iz Glasgowa sjedio današnji trener Leicestera Brendan Rodgers.

gol expired Hrvat predstavljen kao nova velika stvar iz tvornice Red Bullovih zvijezda: Veliki klubovi znaju za njega divider

Prošlu sezonu je djelomično proveo igrajući za mladu momčad Leicestera, a u drugom dijelu je posuđen drugoligašu Bristolu za koji je odigrao deset utakmica i postigao dva pogotka.

U Leicesteru su procijenili da je za klub i Benkovića najbolje nastaviti njegov igrački razvoj u drugoligaškom društvu pa će hrvatski stoper u sljedećoj sezoni nositi dres Cardiffa koji je nakon četiri kola sa četiri boda na 16. mjestu među 24 kluba.

Benković je u lipnju 2019. debitirao i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju u prijateljskom dvoboju protiv Tunisa, a prethodno je bio među kandidatima za kvalifikacijsku utakmicu protiv Walesa, ali je utakmicu odgledao s klupe za pričuve.

Uspije li se Benković izboriti za standardno mjesto u sastavu Cardiffa, mogao bi se možda ponovno naći i na popisu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider