Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nasljednik velikih zvijezda

Hrvat predstavljen kao nova velika stvar iz tvornice Red Bullovih zvijezda: Veliki klubovi znaju za njega

Luka Sučić novi je nogometaš koji stasa u Red Bullu, a kojem se predviđa velika karijera.

Austrijanci plaču za njim, Hrvati mogu trljati ruke. Nogometaš koji je prije 18 godina rođen u Linzu prošao je sve selekcije hrvatske reprezentacije osim U-21 gdje ga očekujemo uskoro. Luka Sučić nova je mlada nada Red Bull Salzburga, točnije igrač kojeg su mnogi odredili da bude nova velika stvar kluba koji je profilirao mnoge današnje zvijezde.

Luku je široj nogometnoj javnosti predstavio i poznati internacionalni nogometni portal Goal.com koji tvrdi kako je on nova zvijezda koja je spremna eksplodirati.

Sadio Mane, Erling Haaland, Timo Werner i Naby Keita najpoznatiji su eksponati Red Bullove tvornice talenata u Salzburgu i Leipzigu, a sada su na meniju najvećih europskih klubova Dayot Upamecano, Patson Daka i Dominik Szoboszlai.

Asistirao protiv Dinamovog protivnika u EL-u

No američki trener Jesse Marsch polako u prvu momčad uvodi 18-godišnjeg hrvatskog talenta koji igra na mjestu središnjeg veznog igrača. Red Bull je ovog ljeta Sučića zavezao četverogodišnjim ugovorom pa ne moraju brinuti da će im veliki klubovi za mali novac oteti novu uzdanicu. Posljednjih se tjedana pisalo o zanimanju Juventusa i Milana.

Od ljeta je Marsch tri puta koristio Sučića u prvoj momčadi Salzburga, dva puta u Bundesligi i jednom u Kupu. Protiv Dinamovog protivnika u Europskoj ligi, Wolfsburgera čak je i asistirao za pogodak.

U sljedećih godinu dana sjajni bi mađarski veznjak Dominik Szoboszlai mogao privući kupce, nadaju se u Salzburgu te tako otvoriti mjesto za hrvatskog mu nasljednika. Tvornica Red Bulla radi punom parom, nemojte da vas uskoro iznenadi 18-godišnji Luka Sučić na velikoj sceni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider