Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TEŽAK POSAO

Leicester City doveo trenera koji će ga pokušati spasiti od ispadanja

Novi menadžer Leicester Cityja bivši je šef stručnog stožera Aston Ville i Norwicha, Dean Smith.

Leicester City (Foto: Profimedia)

U tešku borbu za ostanak u Premier ligi Leicester City povest će novi menadžer. Nakon što su slijedom dužeg razdoblja loših rezultata smijenile Brandona Rodgersa, Lisice će u tešku završnicu sezone povesti Dean Smith.

Smith je bez posla od kraja prošle godine, kad je dobio otkaz u Norwichu, koji je prvo prošle sezone preuzeo u borbi za ostanak. Nakon neuspjeha u tom poslu loše je krenuo u misiju povratka, pa su mu se zahvalili.

Nova misija spašavanja za Smitha

Sad će imati sličan, ali ipak nešto lakši posao. Leicester City je u malo boljoj situaciji nego prošlosezonski Norwich, a i roster je puno jači na papiru. No, problemi u igri, posebno po pitanju velikog broja primljenih pogodaka, traju već neko vrijeme.

Smith, koji je ostvario dobre rezultate kao menadžer Brentforda i Aston Ville, mora to što prije posložiti jer mu slijedi težak raspored.

Na ljestvici se nalaze dva boda od sigurne zone, gdje je trenutačno Everton, s jednakim brojem bodova kao 18. Nottingham Forest, ali Smith će prvo morati na gostovanje kod Manchester Cityja. Nakon toga slijedi im susret s imperativom tri boda na vlastitom King Poweru protiv Wolverhamptona pa gostovanje kod Leedsa i onda još jedan bitan domaći susret, protiv Evertona

Te tri utakmice nakon Cityja one su u kojima Leicester može osigurati dobru poziciju pred završna četiri kola, ali gdje i nakon eventualnih neuspjeha može biti praktički otpisan.

Bio bi zapravo pravi šok da prvak iz 2016. godine te prema Transfermarktu deveta najvrjednija momčad lige završi u Championshipu. No, gledajući na ovosezonske prezentacije i rezultate, to ne bi bilo nezasluženo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider