Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije dugo izdržao

Prvak Poljske smijenio hrvatskog trenera nakon šokantnog poraza u Europi

Dean Klafurić više nije trener prve momčadi Legije Varšave...

Dean Klafurić dok je bio u Dinamu (Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL)

Današnjom odlukom vodstva kluba Dean Klafurić više nije trener prve momčadi Legije Varšave, objavio je u srijedu aktualni nogometni prvak Poljske i osvajač Kupa na svom službenom internetskom portalu.

Klafurić je prošle sezone na klupi Legije naslijedio još jednog hrvatskog trenera, 45-godišnjeg Romea Jozaka, koji je od jučer postao izbornikom reprezentacije Kuvajta. Pod Klafurićevim vodstvom Legija je stigla do dvostruke krune.

Bivši izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije imao je ugovor s Legijom do kolovoza 2019. godine, ali ga je uprava poljskog prvaka odlučila raskinuti nakon što su Poljaci ispali u 2. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka od slovačkog Saprtaka iz Trnave. Slovaci su pobijedili u Varšavi sa 2-0, a u uzvratu u Trnavi bilo je nedovoljnih 1-0 za Legiju, uz isključenja dvojice bivših igrača hrvatskih prvoligaša, nekadašnjeg Dinamova kapetana Domagoja Antolića i crnogorskog reprezentativca Marka Vešovića, koji je pružao odlične partije u šampionskoj momčadi Rijeke.

"Deanu Klafuriću se želimo zahvaliti za njegovu predanost i rad u Legiji, koji je rezultirao osvajanjem naslova prvaka Poljske te poljskog Kupa. Želimo mu puno uspjeha u daljnjoj trenerskoj karijeri", poručili su u kratkom priopćenju čelnici Legije koja će europski put nastaviti u 3. kolu kvalifikacija za Europsku ligu.

Klafurića će na klupi prve momčadi privremeno zamijeniti srpski trener Aleksandar Vuković, dok klub ne nađe trajno rješenje. Sudeći prema dosadašnjoj klupskoj politici, tko god došao umjesto Klafurića ne može se nadati nekoj sigurnosti.

Naime, u manje od tri godine Legia je promijenila petoricu trenera. Od listopada 2015. do kolovoza 2018. godine, osim Klafurića i Jozaka, na klupi varšavskog kluba sjedili su sadašnji ruski izbornik Stanislav Čerčesov, Kosovar Besnik Hasi i Poljak Jacek Magiera, a i Vuković je već odradio jedan mandat privremenog trenera.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider