Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Postoji valjan razlog?

Legende poludjele na kapetana Srbije: Samo on nije nosio traku u znak podrške Turskoj

Dušan Tadić, kapetan Ajaxa, nije nosio traku u znak podrške Turskoj na utakmici nizozemskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošlog vikenda na utakmicama nizozemskog prvenstva kapetani svih klubova nosili su traku u znak podrške Turskoj i Siriji, koje su pogodili razorni potresi, a jedini koji to nije učinio je Dušan Tadić, kapetan Ajaxa.

Zbog toga se amsterdamski klub, ali i njihov kapetan našao na udaru kritika, a posebno je kritičan bio Wesley Sneijder, legendarni nizozemski nogometaš:

"Svi osim kapetana Ajaxa nosili su kapetansku u znak podrške Turskoj i Siriji. Jako lijepa inicijativa, koju je pokrenuo moj prijatelj Tarik Divarci iz Utrechta. Pitao me da mu pružim podršku i to sam učinio", kazao je Sneijder u televizijskoj emisiji.

Komemoracija za Ćiru Predivni govori na oproštaju od Ćire, puno suza i dugotrajne ovacije za kraj: ''Ujedinio je cijelu Hrvatsku'' divider

Jednako kritičan bio je Andy Van Der Meyde, još jedan bivši nizozemski nogometaš, kojem nije bilo jasno zašto se nisu uključili u tu akciju:

"Ajax je jedini klub koji nije imao kapetansku traku, zar ne? Mislim da je to poseban slučaj. Tako veliki klub trebao bi se uključiti u kampanju, moraš pokazati podršku. Ne razumijem zašto to nisu napravili", kazao je, a Sneijder dodao:

Postoji razlog za takav potez Tadića?

"Bila je to odluka vodećih ljudi kluba, ne znam zašto su to odlučili. Sudjelovalo je 17 klubova, na čemu smo im jako zahvalni. Možda u klubu ima igrača koji žele donirati dresove", zaključio je Sneijder.

Prošle sezone Tadić je, također, dospio u središte javnosti jer na Kup susretu samo on nije nosio kapetansku traku u bojama ukrajinske zastave. To je sve začudilo, ali u njegovu obranu valja dodati da je iskazao podršku Ukrajini na ligaškoj utakmici koja se igrala tri dana ranije.

Za kraj dodajmo da su sve utakmice 21. nizozemske Eredvisie započele minutom šutnje za stradale u razornom potresu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider