Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"oduvijek je to želio"

Legendarni veznjak Manchester Uniteda sjeda na klupu kluba za koji navija od djetinjstva

Legendarni veznjak Manchester Uniteda i jedan od najboljih na toj poziciji u nogometnoj povijesti, preuzima klupu kluba za koji je navijao kao dječak.

Beckham i Scholes (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši engleski nogometni reprezentativac, legendarni veznjak Manchester Uniteda Paul Scholes (44) preuzeo je dužnost menadžera četvrtoligaša Oldham Athletica s kojim je potpisao ugovor na godinu i pol dana.

Scholes je do sada bio direktor u petoligašu Salford Cityju, u kojemu ima i 10 posto vlasničkog udjela. Uz Scholesa, suvlasnici Salforda su i njegovi bivši suigrači iz Manchester Uniteda Gary i Phil Neville, Ryan Giggs, Nicky Butt te David Beckham.

Iako je čitavu igračku karijeru proveo u Manchester Unitedu, s kojim je osvojio 11 naslova engleskog prvaka, tri FA Cupa i dvije Lige prvaka, Scholes je u djetinjstvu navijao upravo za Oldham.

"Nije tajna da je Paulu oduvijek želja bila preuzeti ovaj posao i da jako voli ovaj klub. On će nam donijeti mnogo nogometnog znanja i pokušati se dokazati u ulozi menadžera", izjavio je vlasnik Oldhama Abdallah Lemsagam.

Oldham je trenutačno 14. u četvrtoj ligi s devet bodova zaostatka za sedmoplasiranim Exeter Cityjem, koji drži posljednje mjesto koje vodi u kvalifikacije za ulazak u treću ligu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider