Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Detalj koji mnogi pamte

Legendarni Vatreni: "Tenzije su bile visoke, ali Srbi su ispali gospoda. To je bio početak raspada"

Aljoša Asanović upisao je 57 nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Aljoša Asanović i Slaven Bilić (Foto: Duje Klarić/Cropix)

Legendarni hrvatski nogometaš Aljoša Asanović, koji je bio dio brončane generacije iz Francuske, prisjetio se gostovanja u Beogradu i dvomeča protiv tadašnje Jugoslavije u kvalifikacijama za Euro 2000.

Za plasman na europski turnir Vatrenima je trebala pobjeda protiv Jugoslavije, ali dvoboj na krcatom Maksimiru završio je podjelom bodova (2:2). Nažalost, Hrvatska je okončala kvalifikacije na trećem mjestu skupine s 15 bodova, dok je drugo mjesto pripalo Irskoj, koja je otišla u dodatne kvalifikacije:

Dominik Livaković Livaković nakon najveće katastrofe u karijeri napravio gospodski potez divider

"Hrvatska javnost je unaprijed upisala tri boda, a u Zagrebu se na nekoliko lokacija pripremalo slavlje za prvo mjesto u skupini i plasman na završni turnir, a mi igramo protiv ekipe koja u svojim redovima ima Mihajlovića, Piksija, Mijatovića, Miloševića. Halo, ljudi, pa ne igramo protiv Malte.

To je bio veliki udarac za hrvatski nogomet i generalno početak raspada jedne velike generacije", kazao je Asanović tijekom gostovanja u podcastu Mojih TOP 11 kod Nebojše Petrovića.

Sukob na futsal utakmici u Srbiji VIDEO Trener udarao igrača na utakmici: Ima optužbu za ratne zločine i član je Vučićeve stranke divider

Ranije je u Beogradu odigrana utakmica između Jugoslavije i Hrvatske (0:0), a dvoboj na Marakani obilježio je nestanak struje na stadionu.

"Kome bi bilo svejedno? Cjelokupna situacija, predigra, događanje u obje reprezentacije. Ono što je najvažnije, ti dečki na terenu ispali su frajeri, gospoda, ljudi. Zajedno s nama napustili su teren, tenzije su bile velike, ali je prevladao ljudski odnos. Svi su se ponašali onako kako zahtijeva jedna gladijatorska utakmica", rekao je Asanović pa dodao:

"Nije bilo jednostavno, sjećam se da mi je prvi prišao Dejan Stanković. Imena uopće nisu važna, kapa do poda svima koji su nas otpratili do tunela, a znam vrlo dobro da taj tunel traje i traje. Nije lako doći gore do svlačionica."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider