Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li ih prihvatiti?

Legendarni trener dao svoje savjete za unaprjeđenje VAR-a: Neke stvari drastično bi se promijenile

Neil Warnock izložio je svoje savjete koji bi se mogli primijeniti za unaprjeđenje VAR sustava.

Sudac gleda na VAR monitor (Foto: Afp)

Legendarni trener mnogih klubova u Premier ligi i svojevrsni stručnjak za krizne situacije Niel Warnock izašao je sa svojim prijedlozima koji bi unaprijedili VAR. Tema samog sustava VAR-a na tapeti je u engleskim medijima već duže vrijem.

Sve je započelo evidentnom pogreškom koju su suci u VAR sobi počinili na štetu Liverpoola kada su potpuno regularan gol Luisa Diaza proglasili zaleđem. Situacija se samo pogoršala nakon utakmice Wolvesa i Newcastlea, da bi sve kulminiralo na derbiju između Chelsea i Manchester Cityja.

Prijedlozi bi protreski Engleski nogometni savez

Neki od Warnockovi prijedloga poprilično su radikalni, dok su drugi sasvim logični te bi pomogli u napretku samog sustava.

Ivan Rakitić Rakitić na gala priredbi u društvu sa Shakirom: "Nadam se da joj možemo pokazati Sevillu" divider

“VAR se mora oduzeti sucima. Howard i njegova grupa PGMOL mogu to učiniti, ali trebali bi educirati neovisnu skupinu bivših igrača i menadžera da budu u video sobi. Kada je riječ o nogometnoj strani, kao što je tumačenje namjerne ili opasne igre, često krivo shvaćaju. Morate igrati da biste shvatili neke stvari“, tvrdi Warnock.

Osim što smatra kako bi proces poučavanja bivših nogometaša unaprijedio sustav, Warnock se zalaže i za vremensko ograničenje trajanja donošenja odluke. Smatra da bi period od 30 sekundi bio sasvim dovoljan da se donese odluka, ukoliko to nije slučaj, utakmica bi se nastavila s odlukom glavnom suca na terenu.

“Ponekad prođe nekoliko minuta dok čekamo odluku, a to je smiješno“, izjavio je Warnock za engleski Sun.

Rokas Pukštas Senzacionalni tinejdžer junak novog Hajdukova uspona: "Momak je kompjuter" divider

Od ostalih prijedloga legendarni trener iznio je stav kako bi se u potpunosti trebalo ukinuti gledanje usporene snimke jer ona svaki prekršaj dodatno naglašava. Osim toga, smatra kako bi suci trebali svirati samo očita zaleđa te koristiti više zdrav razum, a manje doslovna slova u pravilniku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider