Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
počivao u miru

Od koronavirusa preminula legenda Leedsa: Izgubio finale Kupa velesajamskih gradova od Dinama

Od posljedica koronavirusa preminuo je legendarni nogometaš Leedsa Norman Hunter.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni branič Leeds Uniteda Norman Hunter (76) preminuo je sedam dana nakon što je zbog koronavirusa završio u bolnici.

"Norman je odveden u bolnicu prošlog tjedna nakon što mu je dijagnosticiran COVID-19 i unatoč tome što je nastavio bitku i uz najbolje napore osoblja, jutros je, nažalost, izgubio bitku", potvrdili su s Elland Roada.

Hunter je bio član engleske reprezentacije koja je osvojila naslov svjetskog prvaka 1966. godine, ali na turniru nije upisao ni minute jer su na središnjim pozicijama u obrani igrali Jack Charlton i Bobby Moore. Za reprezentaciju je sakupio 28 nastupa i zabio dva gola.

gol expired Evo koliko će točno Dinamo isplatiti Bjelici i koliko će mu ostati: Već ima ponude na stolu! divider

Čak 14 godina igrao je za Leeds United te je upisao 726 utakmica, a samo su tri igrača odradila više nastupa za klub - Jack Charlton (773), Billy Bremner (772) i Paul Reaney (748).

U Leedsovom dresu je osvojio dva engleska naslova prvaka, FA kup i Liga kup, ali je izgubio dva europska finala, jedno od zagrebačkog Dinama, a jedno od Bayerna.

Hunter je nastupio u obje utakmice finala Kupa velesajamskih gradova protiv zagrebačkog Dinama 1967. godine. Upravo je on u 50. minuti zagrebačkog ogleda imao odličnu priliku, ali je pucao pored Škorićeva gola.

gol expired Zvijezda Manchester Uniteda u samoizolaciji zavodi jednu od najljepših Talijanki divider

Dinamo je u prvom susretu slavio 2:0 golovim Marijana Čerčeka i Krasnodara Rore, dok je uzvrat završio bez golova.

Hunter je nastupio i u finalu Kupa prvaka 1975. u kojem je Leeds United izgubio od Bayerna 0:2.

Odlično je čitao igru, bio je čvrst u duelima i neustrašiv, a navijači Leeds Uniteda dali su mu nadimak "Norman, Bites Yer Legs".

"Njegov odlazak ostavlja veliku rupu u Leedsovoj obitelji. Njegovo nasljeđe nikada neće biti zaboravljeno i naše su misli s Normanovom obitelji i prijateljima u ovom vrlo teškom trenutku", poručili su iz Leedsa.

gol expired 28-godišnji nogometaš razbio mit o koronavirusu i ispričao horor-priču: ''Pakao, najstrašnija stvar koju sam u životu doživio'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider