Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Sociološki madridizam"

Laporta teško optužuje Madrid: "Prestravljeni su pobjedničkom Barcom, želimo Messija na novom Camp Nouu"

Predsjednik Barcelone Joan Laporta prokomentirao je optužbe o podmićivanju sudaca i uzvratio udarac optužujući "centralu u Madridu" za orkestriranu kampanju protiv katalonskog kluba.

Joan Laporta (Foto: Afp)

Dan nakon što je šef istražnog suda u Barceloni Joaquin Aguirre podigao optužnicu protiv Joana Laporte za slučaj Negreira, predsjednik Barcelone gostovao je na Katalonskom radiju.

Neymar je prešao u Al-Hilal i dobio kraljevski ugovor Neymar u agoniji, Saudijci čupaju kosu: Evo koliko će izbivati s terena i kakvu će odštetu dobiti Al-Hilal divider

"Neće moći ništa dokazati jer to nije istina. Suci nisu potplaćeni. Ovo će završiti kaznom koja će osloboditi Barcu. Mi smo mirni", uvjeravao je Laporta prije nego što je jasno dao do znanja da ne može biti optužbi za podmićivanje:

"On nije javni dužnosnik (Enriquez Negreira), to nije produženo kazneno djelo i zastarjelo je. Vidjet ćemo hoće li biti suđenja jer je sve još u predoperativnoj fazi. Ja sam pravnik i vidim da ovo ne može napredovati."

Laporta neigra optužbe

Što se tiče optužbi suca Joaquina Aguirrea i promjene njegova mišljenja, jer je prije tjedan dana uvjeravao da je sve isteklo u slučaju Joana Laporte, sadašnji predsjednik Barçe smatra da je sve skupa čudno, no tvrdi:

Borac Banja Luka - Sarajevo, tri igrača u zaleđu Nevjerojatna odluka sudaca u BiH: Pogledajte kakav su gol priznali u 95. minuti divider

"Znajući povijest tog suca, očekivao sam to. Kako nema osnova jer nema nastavljenog zločina, a budući da je to većinsko mišljenje, mislim da to nema smisla. Čak je suprotno kriterijima Tužiteljstva. Čudno je da istražni sudac kvalificira činjenice kada se mora baviti istragom. Tužitelj je taj koji kvalificira, ali ne i istražni sudac."

Laporta ističe:

"Svi mi navijači Barcelone možemo biti mirni. Ovo je kao i mnogi drugi slučajevi koji su morali biti arhivirani. Mislim da će se dogoditi isto."

"To je orkestrirana kampanja protiv Barcelone"

Laporta upire prstom na "centralu u Madridu":

"Na djelu je orkestrirana kampanja za destabilizaciju Barcelone. To je žestoka kampanja bez presedana. Postoji sociološki madridizam u sferama moći u glavnom gradu, koji je oduvijek postojao i koji je iskoristio slučaj Negreira da pokuša okaljati naš klub. Prestravljeni su pobjedničkom Barcelonom, kojoj se mnogi u svijetu dive i koju vole."

Laporta podsjeća:

"Osim sučeve hipoteze koja kaže da smo kupili suce, nešto što nije točno, postoji naša koju nikada nismo demantirali, a to je da smo plaćali novac za tehničke savjetodavne usluge oko sudaca, kao što se radilo još od vremena predsjednika Gasparta, a možda i od Nuneza, nisam siguran. To se radilo redovito, a to rade i drugi klubovi. Sve se plaćalo virmanima i fakturama. Predali smo 629 izvještaja i 42 CD-a, i to u samo tri godine", kazao je i dodao da Barcelona financijski stoji puno bolje nego kada je preuzeo mjesto predsjednika od Josepa Marije Bartomeua.

"Želimo Messija na novom Camp Nouu"

Laporta je progovorio i o Messiju.

"Predložili smo Messiju da se vrati na početku ove sezone. Donio je odluku koju poštujemo. Nije želio imati još jednu godinu pritiska i otišao je u Inter Miami. On je osoba koju veoma cijenimo. Morali bismo pronaći trenutak da mu odamo veliku počast Barceloninih navijača."

Laporta nastavlja:

Hoće li se Hrvatska kvalificirati na Euro?

Ukupno glasova:

"Otvaranje Camp Noua bit će u lipnju 2026., ali mogli bismo se vratiti već u studenom 2024. Željeli bismo odati počast Messiju na novom Camp Nouu. Želimo da se na našem stadionu odigra finale Svjetskog prvenstva 2030. Sigurno će se igrati polufinale."

Hoće li odluka o stadionu domaćinu finala ovisiti o "sociološkom madridizmu"?

"Vidjet ćemo, borit ćemo se za finale."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider