Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
školarac

Mladi as Barce rješava zadaću i školske obveze, a u subotu prijeti Vatrenima

Lamine Yamal otkrio je za AS kako rješava zadaću u kampu reprezentacije.

Lamine Yamal i Dani Olmo (Foto: Profimedia)

Za razliku od većine 16-godišnjaka koji se spremaju za maturalno putovanje ili planiraju ljetne praznike, Lamine Yamal u subotu igra protiv Hrvatske u Berlinu na Europskom prvenstvu.

Krilni napadač Barcelone u srpnju puni 17 godina, a osim nogometa, cilj mu je završiti školske obaveze prije Eura.

Zvijezda u usponu Barcelone Lamine Yamal priznao je da je uzeo domaću zadaću na Euro 2024. kako bi usrećio svoje učitelje.

Nediljko Labrović Rijeka potvrdila transfer kapetana: Evo koliko će zaraditi divider

''Ne tako davno, gledao sam Svjetsko prvenstvo na kauču s mamom. Ponio sam materijale za školu, moram usrećiti profesore i pisati zadaću. Završavam svoje školovanje'', rekao je Yamal za AS o svom brzom napretku u nogometnom svijetu.

Yamal je postao prava senzacija u travnju 2023. godine kada je debitirao s 15 godina za prvu momčad Barcelone, a prije 17. rođendana, već je upisao sedam nastupa za reprezentaciju i dvaput zatresao mrežu za Furiju.

Yamal, ako nastupi, a vjerojatno će svaku utakmicu krenuti od prve minute, postat će najmlađi igrač u povijesti Eura i tako nadmašiti Kozlowskog koji je prije tri godine igrao u dobi od 17 godina i 246 dana. Ukoliko zabije pogodak, postat će najmlađi strijelac u povijesti.

Što može Hrvatska na Euru?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider