Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skočili na prvo mjesto

Upozorenje za Hajduk: Villarreal promijenio skoro cijelu momčad pa srušio Atletico u Madridu

Villarreal je upisao velika tri boda u La Ligi prije gostovanja na Poljudu kod Hajduka.

Villarreal - Atletico Madrid (Foto: Afp)

Uoči uzvratnog susreta play-offa Konferencijske lige protiv Hajduka na Poljudu, nogometaši Villarreala uspješno su odradili teško gostovanje. U susretu 2. kola La Lige svladali su Atletico Madrid s 2:0 i zasjeli na prvo mjesto prvenstvene tablice.

Gol za 1:0 postigao je u 73. minuti Yeremi Pino, nakon pogreške u domaćoj obrani. U sedmoj minuti sučevog dodatka Gerard Moreno je pogodio za konačnih 2:0.

Velike zasluge za pobjedu ima i vratar Villarreala Geronimo Rulli, koji je imao nekoliko sjajnih reakcija u prvom, a posebno u drugom poluvremenu.

Hajduk - Lokomotiva Hajduk uspješan u prvoj domaćoj utakmici u prvenstvu: Umor se nije vidio unatoč paklenom ritmu divider

Nervoza igrača Diega Simeonea kulminirala je u četvrtoj minuti sučevog dodatka, kad je Molina dobio izravan crveni karton jer je s leđa udario jednog od suparničkih igrača.

Villarreal se pobjedom probio na vrh ljestvice i predvodi skupinu momčadi koje imaju po šest bodova, u kojoj su još Real Madrid, Betis i Osasuna. Atletico je ostao na tri boda i trenutačno se nalazi na sedmoj poziciji.

Inače u odnosu na utakmicu protiv Hajduka u Valenciji, Villarreal je promijenio gotovo cijelu momčad. Čak devet promjena je napravio Unai Emery i stigao do velike pobjede.

Valencia posrnula kod Athletica

Athletic Bilbao je u prvom domaćem nastupu u novoj sezoni došao do prve pobjede, a na svom San Memesu je baskijska momčad sa 1:0 svladala Valenciju.

Pobjednički pogodak je u 42. minuti postigao Alejandro Berenguer. Iako su imali osjetno veći posjed lopte, igrači Valencije nisu uspjeli uputiti nijedan udarac koji bi domaćeg vratara Simona natjerao na intervenciju.

Tablica La Liga

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider