Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barca je svoje odradila

Real Sociedad uzeo puni plijen u Barceloni: Baskima se smiješi Liga prvaka nakon 10 godina

Real Sociedad je slavio 1:2 protiv Barcelone na prepunom Camp Nou u 35. kolu La Lige.

Slavlje igrača Real Sociedada (Foto: Afp)

Nogometaši Real Sociedada slavili su kod Barcelone s 2:1 u susretu 35. kola španjolske La Lige

Ova baskijska momčad 32 godine nije slavila u dvobojima s Barcelonom na njihovom stadionu da bi došla do pobjede kad joj je to bilo iznimno važno zbog borbe za plasman u Ligu prvaka.

Već u 5. minuti gosti su došli do vodstva kad je Norvežanin Alexander Sorloth oko sredine igrališta oteo loptu neopreznom Koundeu, sjurio se prema golu pa ubacio u sredinu kaznenog prostora gdje je nailazio Mikel Merino i bez poteškoća poslao loptu u mrežu.

Igor Tudor Lille srušio Marseille na domaćem terenu: Tudor nekoliko sati prije utakmice kaznio dvije zvijezde divider

U 72. minuti je Sorloth preuzeo realizatorsku ulogu, a asistirao mu je Martin Zubimendi. Poraz Barcelone ublažio je Robert Lewandowski golom u 90. minuti.

Za Barcelonu je to četvrti poraz u ovoj sezoni pa su Katalonci ostali na 85 bodova, 14 više od drugoplasiranog Real Madrida. Treći je Atletico Madrid sa 69 bodova, a Real Sociedad se učvrstio na četvrtoj poziciji sa 65 bodova. Petoplasirani Villarreal tri kola prije kraja i dalje zaostaje za pet bodova.

Ovom pobjedom Real Sociedad je zauzeo četvrto mjesto i tri kola prije kraja prvenstva blizu su plasmanu u Ligu prvaka nakon deset godina čekanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider