Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prava katastrofa?

Jesu li kvalifikacije za Katar ugrožene? Sada i Španjolci brane igračima odlazak na reprezentativna okupljanja

Nakon Engleza i Talijana, Španjolci brane igračima odlazak na reprezentativna okupljanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska La Liga neće pustiti na reprezentativna okupljanja igrače iz Južne Amerike koji bi trebali igrati kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katru.

Vodstvo španjolske nogometne lige sastalo se s čelnicima nogometnih klubovima te su ih zamolili da informiraju igrače o nemogućnosti odlaska na reprezentativna okupljanja, dok se ne donese konačna odluka, piše Mundo Deportivo.

Čini se kako je do nesporazuma došlo zbog gustog rasporeda koji očekuje sve reprezentativce u rujanskim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Dok će europski reprezentativci odigrati tri kvalifikacijske utakmice u deset dana, južnoamerički reprezentativci bi trebali ostati dva dana duže sa svojima reprezentacijama.

Naravno, to se posebno ne sviđa čelnicima španjolske nogometne lige koji smatraju da se time narušava regularnost nacionalnih prvenstvava, ali oni nisu jedini koji su posegnuli za ovom odlukom.

gol expired Jakić ipak odlazi iz Dinama: Ponuda je na stolu, Nijemci nude malo bogatstvo i višegodišnji ugovor? divider

Prije nekoliko dana predstavnici engleske Premierlige i talijanske Serie A su donijeli istu odluku, a FIFA se nikako ne slaže s njihovom odlukom. Unatoč ozbiljnim upozorenjima od strane svjetske nogometne organiztacije, predstavnici tri ponajbolje europske lige potvrdili su spornu odluku.

Dakako, osim gustog raspored kvalifikacijskih utakmica, brine ih rastući broj zaraženih koronavirusom diljem svijeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider