Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kako ga zaustaviti?!

Sezona još nije krenula, a Mbappe je već oduševio: Munjevita reakcija i brzina za vodstvo PSG-a

Kylian Mbappe postigao je dva pogotka u pobjedi PSG-a u pripremnoj utakmici.

Mbappe slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sezona još nije ni krenula, a jedan od najboljih napadača svijeta Kylian Mbappe izgleda tip-top! Francuski 20-godišnji napadač je pokazao zavidnu reakciju, brzinu i spretnost kod postizanja vodećeg pogotka za PSG u pripremnoj utakmici protiv njemačkog Dresdena.

Mbappe je sjajnom reakcijom presjekao jedno riskantno dodavanje nogometaša njemačke momčadi, okrenuo se prema golu, projurio pored dvojice igrača kao da uopće ne postoje te potom "piknuo" loptu preko vratara za vodstvo PSG-a u 5. minuti.

Mladić je zabio i drugi pogodak pola sata kasnije, a onda je u 62. napustio teren.

Podsjetimo, Mbappe je eksplodirao na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je postao prvi tinejdžer nakon Pelea koji je postigao više od jednog gola u nokaut-fazi natjecanja. Postao je isto tako i jedini uz Pelea koji je kao tinejdžer zabio u finalu, a to će teško netko nadmašiti u godinama koje dolaze.

Lani je u francuskom prvenstvu postigao 33 pogotka u 29 nastupa, što ga je u utrci za Zlatnu kopačku svrstalo na drugo mjesto, odmah iza Lionela Messija. Mnogi su uvjereni da će mladić već u ovoj sezoni postaviti novi osobni rekord po broju postignutih pogodaka, koji bi mogli biti dovoljni za osvajanje Zlatne kopačke, a možda i Zlatne lopte ako PSG bude uspješan na domaćem i međunarodnom planu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider