Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Impresivnih TOP 5

Došao je na Poljud, ali nije zaigrao: Mbappe je najvrijedniji nogometaš svijeta, evo koliko bi koštao

CIES Football Observatory koristi pokazatelje kao što su dob igrača, učinak, napredak u karijeri i trajanje ugovora kako bi se dobila vrijednost budućeg transfera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač PSG-a i francuske reprezentacije Kylian Mbappe najvrijedniji je nogometaš na svijetu, prema švicarskoj istraživačkoj skupini CIES Football Observatory, a slijede ga Brazilac Vinicius Junior iz Real Madrida i novi igrač Manchester Cityja Erling Haaland.

Mbappe, koji je odbio Real i prošlog mjeseca potpisao novi trogodišnji ugovor s PSG-om, na vrhu je liste s procijenjenom vrijednošću transfera od 205,6 milijuna eura (219,5 milijuna dolara), dok su iza njega Vinicius (185,3 milijuna eura) i Haaland (152,6 milijuna eura).

Inače, Mbappe je ovog ponedjeljka došao s reprezentacijom Francuske na Poljud, ali je u dogovoru s izbornikom Didierom Deschampsom cijelu utakmicu odgledao s klupe.

Prvih pet zaokružili su igrač Barcelone Pedri (135,1 milijun eura) i engleski veznjak koji igra za Borussiju Dortmund Jude Bellingham (133,7 milijuna eura).

CIES Football Observatory koristi pokazatelje kao što su dob igrača, učinak, napredak u karijeri i trajanje ugovora kako bi se dobila vrijednost transfera.

Posljednjom ljestvicom dominirali su igrači engleske Premier lige sa 41 predstavnikom među 100 najboljih.

Cityjev Ruben Dias (109,6 milijuna eura) imao je najveću vrijednost kod braniča, dok je među vratarima prednjačio Gianluigi Donnarumma iz PSG-a (73,7 milijuna eura).

Nogometaš Manchester Cityja Nizozemac Kevin De Bruyne (30) najstariji je igrač na listi s vrijednošću od 57,3 milijuna eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider