Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo nitko nije očekivao

Veliko iznenađenje u hrvatskoj kvalifikacijskoj skupini: Mirisalo je na preokret, ali...

Kompletirano je drugo kolo skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U skupini H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. subotnji program drugog kola započeo je pobjedom Rusije protiv Slovenije, nastavio se trijumfom naše reprezentacije nad Cipranima, a u posljednjoj utakmici nije bilo pobjednika: Slovačka i Malta su odigrale 2:2.

Maltežani, koji su najveći autsajderi skupine, poveli su u Trnavi u 16. minuti, strijelac je bio Luke Gambin. Četiri minute kasnije novi šok za domaćine: Alexander Satariano je donio Malti dva gola prednosti.
romjene.

Do poluvremena se rezultat nije mijenjao pa je slovački izbornik Štefan Tarkovič tijekom odmora napravio dvije promjene.

Modrić šalje Cipranina na pod Kapetan, rekorder, velemajstor: Pogledajte kako je Modrić sjajnim potezom protivnika poslao na travnjak divider

Uraganski su Slovaci krenuli u nastavak utakmice i baš onako kako su u prvom dijelu dvaput kapitulirali unutar četiri minute, tako su i sad u istom intervalu oni uspjeli doći do izjednačenja, na krilima svoje glavne zvijezde, stopera Milana Škriniara.

U 49. minuti on je asistirao Davidu Strelecu, 19-godišnjem napadaču koji je ušao u igru na poluvremenu, a u 53. je Škriniar i sam bio strijelac.

gol expired Dalić na presici najavio promjene za Maltu: Pošteda za Modrića i potpuno novi bekovski par divider

S obzirom da su tako brzo došli do izjednačenja, u tim trenucima se činilo kako će Slovačka uspjeti izvesti potpuni preokret. Međutim, unatoč silnim njihovim napadima, rezultat se više nije mijenjao, završilo je bez pobjednika.

Za Maltežane je i ovaj jedan bod veliki uspjeh dok su Slovaci izrazito loše otvorili kvalifikacije i u susretima s dvije nominalno najslabije reprezentacije ove skupine osvojili tek dva boda, čime su već sad umnogome smanjili svoje šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Treće kolo (utorak, 30. ožujka):

18:00 Cipar - Slovenija
20:45 Hrvatska - Malta
20:45 Slovačka - Rusija

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider