Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Izbornik nije zadovoljan

Dalić na presici najavio promjene za Maltu: Pošteda za Modrića i potpuno novi bekovski par

Kako izgleda Hrvatska bez Luke Modrića u početnom sastavu, imat ćemo prilike vidjeti u utorak na Rujevici.

Na konferenciji za medije poslije pobjede nad Ciprom izbornik Zlatko Dalić sažeo je svoje dojmove.

Utakmica teška za nas, najvažnija su tri boda koja smo izvukli. Nismo uspjeli dati taj drugi gol koji bi nas opustio... Znali smo da će oni startati u defenzivnom bloku u formaciji 5-4-1 pa smo pokušavali preko bokova, to je bila ideja i zato smo stavili dva viša igrača, Pašalića i Budimira.

Što bi istaknuli kao dobro osim osvojena tri boda?

"Tri boda. Ona su primarna, ona se broje."

Možete li prokomentirati drugo poluvrijeme?

Josip Juranović Ušao na poluvremenu i odigrao odlično drugo poluvrijeme za Vatrene: "Sad je atmosfera dobra i pozitivna" divider

"Kako nije dolazio taj drugi gol, tako je bila sve veća nesigurnost da se ne dogodi neka greškica. Možda nismo pali toliko u energiji... Htio sam Luku odmoriti, ali evo, nije bilo prilike. Vrsaljko nije mogao igrati cijelu utakmicu, morali smo ga mijenjati, ali on je nama potreban i mi ga moramo vratiti u reprezentaciju. Sve u svemu, tri boda su tu, idemo se okrenuti Malti, skupiti bodove i ne dozvoliti neki kiks."

Ide li nam na ruku i raspored s obzirom na tri utakmice u tjedan dana?

"Nema više laganih utakmica, svi protiv nas igraju zatvoreno, malo se mijenja priča jer u Ligi nacija smo igrali protiv jačih ekipa, a sad smo mi ti koji moramo kroz posjed lopte probijati taj zid i to ne ide. Nedostaje nam zajedničkog treninga i djelovanja, baš nedostaje. Svi stoje iza lopte, grčevito se brane. Mene brine što ne stvaramo šanse, posjed je činjenica, ali nema puno konkretnosti. Čak i ovaj gol koji smo zabili, pao je iz polukontre. Svjestan sam da to nije naš nivo, ali sad je najvažnije da skupljamo bodove."

Jeste li zadovoljni nakon pobjede protiv Cipra?

Ukupno glasova:

Koliko će biti promjena za Maltu?

"Moramo odmoriti i Brozovića i Luku, to je činjenica. Neće igrati niti Vrsaljko, Juranović koji je ušao ga je korektno zamijenio. Barišić isto igra stalno, protiv Malte ćemo se drugačije organizirati."

Ostajete li i dalje pri računici da će 21 bod biti dovoljan za prvo mjesto?

"Mislim da da, 21-22 boda. Dinamika osvajanja bodova nije bitna, bitno je samo da mi budemo prvi u skupini i da uzmemo dovoljan broj bodova. Ako mi dođemo u Katar uz lošu igru, nitko ništa neće pričati. Rusija već ima šest bodova, ali vjerujete mi da neće biti lako nikome s Ciprom."

Dejan Lovren Lovren samokritičan: To je dobro i loše. Ne možemo čekati, moramo se probuditi divider

Što možete promijeniti za Maltu?

"Juranović i Melnjak kao dva svježa igrača će ući sigurno u igru. Bit će opet utakmica takva da će trebati strpljenja, strpljenja... Mučili smo se, bilo me je strah da se ne dogodi ona Finska ili tako nešto."

Kako ste zadovoljni učinkom središnjih napadača i njihovom igrom leđima prema golu?

"U dvije utakmice dali smo samo jedan gol i to nije bio plod neke sjajne akcije."

Što sami igrači komentiraju?

"Oni su svjesni da nisu igrali dobro. Sve bi se drukčije okrenulo da smo zabili Sloveniji u jednoj od one dvije prve situacije, to je lako objašnjivo. Tri boda su tu, osvojili smo ih, a igru moramo praviti, to je neupitno. Puno se mučimo, puno energije, puno trošimo."

Sažetak utakmice Hrvatska - Cipar 1:0

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider