Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sad slijedi drama

Veliko iznenađenje u hrvatskoj skupini: Turci u 88. minuti izbjegli poraz, sve se zakompliciralo!

Dva iduća suparnika Hrvatske u kvalifikacijama za Euro - Armenija i Turska - sastale su se ovog petka u Eskisehiru.

Turska - Armenija (Foto: Afp)

U petom skolu skupine D kvalifikacija za Euro 2024. Turska i Armenija odigrale su 1:1.

Utakmica dvaju reprezentacija koje su idući suparnici Hrvatske (u ponedjeljak 11. rujna Armenija čeka Vatrene u Erevanu dok Turska 12. listopada stiže u Osijek),

Odmah nakon ždrijeba u ovoj skupini su Hrvatska i Turska označene kao favoriti za prva dva mjesta, a taj dojam je bio dodatno pojačan poslije prvih nekoliko utakmica. Vatreni ionako raspolažu najkvalitetnijim kadrom, a Turcima su svi davali blagu prednost u odnosu na ostale takmace.

Armenija itekako u igri za Euro

Međutim, čini se kako će se morati ozbiljno uzeti u obzir i Armenci koji su ovog petka hrabro odigrali u Eskisehiru i na vrućem terenu uzeli bod, s tim da su do 88. minute bili u vodstvu.

Armenija nije došla u Tursku "parkirati autobus", željeli su se nadigravati i nagrada za takav pristup stigla je u 49. minuti, kada je Artak Dashyan šokirao Turke.

Tog trenutka započela je totalna ofenziva domaćina, kako se bližio kraj sve su više pritiskali i u 88. minuti je Bertug Yildirim, igrač koji je samo nekoliko minuta ranije ušao u igru, poentirao za izjednačenje.

Uslijedila je duga sudačka nadoknada, utakmica je potrajala gotovo 100 minuta, ali rezultat je ostao 1:1.

Turska je i dalje vodeća u našoj skupini, oni su sad na 10 bodova, ali imaju pet odigranih utakmica. Vatreni i Armenci imaju po sedam, s tim da je naša reprezentacija odigrala samo tri dvoboja, a Armenija četiri.

Ovakvim raspletom sada još više na važnosti dobiva utakmica Armenija - Hrvatska koja se igra u ponedjeljak i koju ćete moći gledati u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider