Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Azzurri moraju biti oprezni

Mađarska u okršaju za vrh skupine pobijedila Srbiju, Italija i Danska rutinski

Veliku pobjedu ostvarila je Mađarska i bitno se približila prvenstvu u Njemačkoj jer sada na vrhu ljestvice ima 13 bodova, odnosno, tri više od Srbije, a pet više od Crne Gore.

Slavlje Mađara (Foto: Afp)

U derbiju kvalifikacijske skupine G za odlazak na EURO nogometaši Mađarske su pred svojim navijačima u Budimpešti pobijedili Srbiju 2:1.

Veliku pobjedu ostvarila je Mađarska i bitno se približila prvenstvu u Njemačkoj jer sada na vrhu ljestvice ima 13 bodova, odnosno, tri više od Srbije, a pet više od Crne Gore.

Mađarska i Srbija odigrale su u jakom ritmu vrlo zanimljivu utakmicu. Pregršt prilika su imale obje reprezentacije, a nikakvo iznenađenje ne bi bilo i da su slavili gosti. Svi su pogoci postignuti u prvom poluvremenu, a posebno treba istaknuti onaj za 2:1 koji je sjajno postigao mađarski igrač Sallai, preciznim i jakim udarcem s 20 metara, u 34. minuti.

Mađarska je i vodila od 20. minute golom Varge, dok je u 33. izjednačio Pavlović lijepim trzajem glavom nakon kornera. U drugom poluvremenu Srbija je imala brojne propuštene šanse. Primjerice, u 71. minuti, u istoj akciji, gostujući su igrači dva puta pogađali okvir vrata, dok u 93. minuti iz neposredne blizine za 2:2 nije uspio zabiti Milenković.

Vodeća Mađarska sada ima 13 bodova, tri više od Srbije, s tim da Mađari imaju utakmicu manje. Treća Crna Gora je na osam bodova.

Bugarska i dalje bez pobjede

U toj su skupini, u Sofiji, ranije igrali Bugarska i Litva, dvije jedine reprezentacije tog okruženja bez pobjede. Nakon 90 sofijskih minuta bez pobjede je još jedino Bugarska jer je Litva slavila s 2:0. U 42. minuti je domaći igrač Kraev zaradio drugi žuti karton nakon čega je Litva iskoristila igrača više i naplatila ga s dva pogotka do kraja.

Oba je dao Širvis, u 45. i 55. minuti, no Litva je i dalje daleko od gornjeg doma ljestvice gdje se vodi borba za odlazak na EURO. Litva sada ima pet bodova, dok je posljednja Bugarska ostala na dva.

Italija lako protiv Malte, bit će drame do kraja

Italija je u Bariju rutinski svladala Maltu 4:0 u sklopu skupine C. Bonaventura je golom u 22. minuti načeo Maltežane, dok je potom posao dovršio igrač Sassuola Berardi koji je zabio dva pogotka, u 45. i 63. minuti za 3:0. Sve je zaokružio Frattesi golom u sudačkoj nadoknadi.

Na ljestvici skupine C prva Engleska ima 13 bodova, dok su po deset skupili Italija i Ukrajina, ali Talijani imaju utakmicu manje. Sjeverna Makedonija je na sedam bodova.

Danska je na Parken stadionu u Kopenhagenu, u sklopu skupine H, svladala Kazahstan 3:1 uz odličnu igru Roberta Skova koji je postigao dva pogotka. Sve je počelo golom Winda u 36. minuti, a onda je Skov na samom kraju prvog i početkom drugog dijela povećao prednost na 3:0. Do kraja je Kazahstan došao do počasnog gola, a strijelac je bio Vorogovskij.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider