Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, kakav nokaut

Spektakularan preokret u kvalifikacijama za Euro: Danska vodila 2:0 i izgubila!

Kazahstan je pobijedio Dansku 3:2 u drugom kolu skupine H kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Kazahstan okrenuo Dansku (Foto: Afp)

Reprezentacija Danske, koja je na prošlom Europskom prvenstvu igrala polufinale, u drugoj utakmici kvalifikacija za Euro 2024. doživjela je nokaut na gostovanju u Kazahstanu. Danci su na poluvremenu imali prednost od dva gola, ali domaćini su u nastavku izveli potpuni preokret i slavili s 3:2.

Kazahstanci, koji su na startu kvalifikacija na istom ovom stadionu u Astani na poluvremenu vodili pa u konačnici izgubili u Slovenije, sada su uspjeli ostvariti jednu od najvećih pobjeda u povijesti svoje reprezentacije.

Danci su u prvom dijelu golovima Atalantinog napadača Rasmusa Hojlunda u 21. i 36. minuti došli do, kako se činilo, kapitalne prednosti.

Kako je vrijeme odmicalo, činilo se da će Danci rutinski privesti utakmicu kraju i upisati nova tri boda, ali onda je započelo ludilo.

U 71. minuti iz jedanaesterca je Bakhtiyor Zaynutdinov smanjio, u 86. Askhat Tagybergen donosi izjednačenje, a totalni preokret stigao je u 89. minuti preko Abata Aymbetova.

Isti ovaj igrač je u šestoj minuti sudačke nadoknade dobio drugi žuti karton, ali Kazahstanci su se u tom ratu živaca naposljetku obranili i došli do pobjde.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider