Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Senzacionalan transfer

VIDEO Kustošija za 5 milijuna eura prodala igrača u Barcu: "Nemoguće ga je proći, to je u rangu Gvardiola"

Mikayil Faye je na korak odlaska u Barcelonu iz Kustošije.

Mikayil Faye, nogometaš hrvatskog drugoligaša Kustošije, je na pragu transfera u Barcelonu.

Senzacionalnu informaciju je objavio poznati stručnjak za transfer Fabrizio Romano, koji tvrdi da je riječ o transferu vrijednom čak pet milijuna eura. 18-godišnjeg Senegalca pratili su Chelsea i Borussia Dortmund.

Potvrdu transfera nismo uspjeli dobiti od menadžera Andyja Bare, ali zato smo bili na treningu Kustošije, gdje je Faye i danas trenirao:

"Osim iz Dinama i Hajduka, jako je teško otići u takve klubove, a kada ode iz drugog razreda našeg nogometa u Barcelonu, to je senzacija", kazao je trener Kustošije Samir Toplak pa dodao:

"Svi skauti koji su bili, nisu slijepi, oni vide o kakvom se igraču radi. On će definitivno napraviti vrhunsku karijeru, ovo je samo koračić u onome što ga čeka".

Ajax slavi naslov prvaka Europe 1972, na De Kuipu u Rotterdamu Dan žalosti u Rotterdamu: Cruyffov Ajax na De Kuipu razmontirao Inter i razvio svoje zastave divider

Faye je stigao početkom veljače u hrvatski nogomet i upisao je 14 nastupa u dresu Kustošije. Standardan je kadetski reprezentativac Senegala, a može igrati na poziciji stopera i beka:

"Njega je nemoguće proći jedan na jedan, to je tolika silina, eksplozija, toliko dobro čita igru. To su danas rijetki stoperi, a to ima svoju cijenu", kazao je Toplak pa ga usporedio s Joškom Gvardiolom:

"To je u rangu Gvardiola. S 16, 17 godina Joško je bio deset godina ispred po svom po razmišljanju, postavljanju, a upravo je takav Faye", zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider