Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
senzacija

Fabrizio Romano tvrdi: Igrač Kustošije ide u Barcelonu u milijunskom transferu

Mikayil Faye na pragu je odlaska u Barcelonu.

Mikayil Faye (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Nogometaš hrvatskog drugligaša Kustošije, Mikayil Faye pred vratima je Barcelone.

Katalonski velikan kupuje sjajnog mladog stopera za pet milijuna eura, tvrdi Fabrizio Romano.

Transfer je navodno dogovoren i Barcelona bi sve trebala uskoro objaviti. To je ujedno i najveći transfer u povijesti Kustošije i hrvatske druge lige. 

Trening Vatrenih Reporter Dnevnika Nove TV najavio sastav za Nizozemsku: Evo tko će umjesto Gvardiola divider

Mladi senegalski U17 reprezentativac preko menadžerskih agencija došao je u Hrvatsku i odmah oduševio sve koji su ga došli gledati.

Doslovno su europski velikani poludjeli za njim, pisalo se da ga želi Chelsea, Marseille i Dortmund, čak ga se povezivalo i s Dinamom, no ipak neće na Maksimir već na Camp Nou.

U dresu Kustošije zaigrao je u 14 utakmica, ima tek 18 godina, tek što se privikao na život u zagrebačkom kvartu, mora pakirati stvari i preseliti u Španjolsku. Sigurno da mu to neće biti teško.

Kustošija mu je bila i prvi seniorski klub u karijeri, a imao je ugovor do 2027. godine. Milijuni koji dolaze na račun Kustošije sigurno će pomoći klubu u budućnosti da bude što jači i možda dovede još neke talente poput mladog Senegalca.

Josip Šutalo Šutalo komentirao odlazak u Englesku i tko će igrati s njim u obrani protiv Nizozemske divider

''To što Mikayil Faye igra u drugoj ligi je nebitno. Odgovorno tvrdim da je riječ o najboljem lijevom beku u Hrvatskoj. Pazite, pričam iz pozicije trenera kroz čije su ruke prošli silni talenti HNL-a. Od Lukasa Kačavende pa nadalje. Nikada nisam trenirao većeg talenta.

Faye je najkompletniji igrač u karakternom, mentalnom, tehničko - taktičkom smislu u mojoj karijeri. Prije nego je došao pogledao sam sve njegove utakmice za reprezentaciju Senegala. Bio je ozlijeđen i nije bio spreman pa je tek sada ušao u neki ritam. Jednostavno, danas se ništa ne može sakriti. Barcelona je to prepoznala, poslala čovjeka koji se uvjerio na licu mjesta'', rekao je trener Kustošije Samir Toplak za Germanijak
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider