Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostaju im dva fronta

Dinamov idući suparnik u Europi se poskliznuo: Vrlo rano ispali iz Kupa

Na istom su mjestu početkom listopada igrali prvenstvenu utakmicu koja je završila 1:1.

Betis (Foto: Afp)

Nogometaši Betisa, idući suparnici hrvatskog prvaka Dinama u Konferencijskoj ligi, ispali su u šesnaestini finala španjolskog Kupa kralja, u prvoligaškom duelu Alaves je kao domaćin pobijedio 1:0.

Utakmica je odlučena pogotkom Urugvajca Carlosa Benavideza u 57. minuti što je druga utakmica ove sezone u kojoj Betis nije slomio tvrdog baskijskog suparnika. Na istom su mjestu početkom listopada igrali prvenstvenu utakmicu koja je završila 1:1.

U domaćim okvirima Betisu je ovo bio tek četvrti poraz u sezoni. Uz ovo rano ispadanje u Kupu kralja izgubio je tri utakmice u La Ligi.

U samoj završnici drugog produžetka Rayo Vallecano je preskočio Huescu na gostovanju. Pobijedio je 2:0 golovima Valentina u 118. i Palazona u drugoj minuti nadoknade drugog produžetka.

Nogometaši Girone, koji su trenutačno bodovno izjednačeni na vrhu ljestvice La Lige s madridskim Realom, uspješno su odradili posao u šesnaestini finala španjolskog Kupa kralja.

Grbić nije branio ni u Kupu za Atletico

U gostima je Girona svladala drugoligaša Elche 2:0 i s po jednim pogotkom u oba poluvremena. U 37. minuti domaćina je načeo nizozemski nogometaš Blind, dok je konačnih 2:0 postavio Yan Couto golom u 67. minuti.

Madridski Atletico svladao je u gostima trećeligaša Lugo 3:1. Poveo je Atletico već u drugoj minuti golom Corree, ali je u 39. minuti izjednačio Antonetti. Uloga junaka utakmice pripala je Nizozemcu Memphisu Depayju koji je u 66. i 74. minuti postigao dva pogotka za 3:1 Atletica. Hrvatski vratar Ivo Grbić ostao je na klupi za pričuve Atletica.

Golom Luisa Mille u 87. minuti Getafe je u gostima svladao Espanyol s 1:0.

Kup kralja, šesnaestina finala:

Alaves - Betis 1:0 (Benavidez 57)

Lugo - Atletico Madrid 1:3 (Antonetti 39 / Correa 2, Depay 66, 74)

Espanyol - Getafe 0:1 (Luis Milla 87)

Elche - Girona 0:2 (Blind 37, Yan Couto 67)

Huesca - Rayo Vallecano 0:0, produžetak 0:2 (Valentin 118, Palazon 120+2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider