Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
messi ispisao povijest

Barcelona u pola sata okrenula Espanyol i prošla u polufinale, debitirao Coutinho

Nogometaši Barcelone uspjeli su protiv Espanyola nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice četvrtfinala Kupa kralja.

Messi slavi pogodak Espanyolu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Barcelone izborili su polufinale španjolskog Kupa kralja, nakon što su uzvratnom susretu protiv gradskog rivala Espanyola slavili s 2:0 te s ukupnih 2:1 prošli dalje. Podsjetimo, u prvoj je utakmici iznenađujuće slavio Espanyol s minimalnih 1:0.

Barcelona je uspjela nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice, za razliku od Real Madrida koji je uspio prokockati prednost koju je donio pred svoje navijače s gostovanja kod Leganesa. Kraljevski klub iznenađujuće je ispao u srijedu, nakon što je na Santiago Bernabeu izgubio s 2:1.

Barcelonu su do pobjede odveli Luis Suarez i Lionel Messi, pogocima u prvih pola sata. Suarez je zatresao mrežu gostiju već nakon osam minuta igre u prvom poluvremenu, a onda je Argentinac u 25. minuti zabio za 2:0.

Bio je to 4000. pogodak Barcelone na Camp Nouu, koji je zabio najbolji strijelac u klupskoj povijesti. Messi je zabio čak 7,7% Barcinih pogodaka na Camp Nouu!

Za Barcu je debitirao Philippe Coutinho, koji je ušao u igru u 68. minuti susreta. Izazvao je ovacije domaćih navijača, a zadovoljio ih je i s nekoliko jako lijepih poteza.

Ivan Rakitić odigrao je 92 minute, a onda je izašao kao taktična zamjena nekoliko sekundi prije kraja. Imao je čak priliku postići pogodak, no njegov udarac iz blizine obranio je Lopez.

Uz Barcelonu u polufinalu Kupa kralja zaigrat će Leganes, Sevilla i Valencia.

BARCELONA - ESPANYOL 2:0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider