Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
srušio ruse u moskvi

Cristiano Ronaldo zabio za tri boda Portugala i ponovno ispisao povijest!

Europski nogometni prvak Portugal slavio je protiv domaćina Rusije u 2. kolu Kupa konfederacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cristiano Ronaldo nastavio je svoju čudesnu golgetersku 2017. godinu, te je svojim 32. golom u istoj donio Portugalu prvu pobjedu na Kupu konfederacija u Rusiji. Portugalci su slavili golom napadača Real Madrida, koji je u 8. minuti glavom pospremio loptu u mrežu.

Akciju je započeo Bernardo Silva koji je prebacio loptu na lijevu stranu do Raphaela Guerreira. Veznjak Borussie Dortmund je povukao loptu, te ubacio na drugu stativu gdje je Ronaldo glavom zabio za 1:0.

Ronaldo je tako zabio za reprezentaciju na svim velikim natjecanjima na kojima je nastupio u posljednjih 13 godina! Zabio je na četiri različita Eura, tri svjetska prvenstva, te sada i Kupu konfederacija.

Portugal je imao još nekoliko prilika, no Igor Akinfejev je branio sjajno. Domaćin u prvom poluvremenu nije uputio niti jedan udarac prema portugalskim vratima, dok je u drugom poluvremenu zaigrao nešto bolje, ali nedovoljno dobro za pozitivan rezultat.

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Meksiko i Novi Zeland.

Portugal vodi na ljestvici sa četiri boda, Rusija im tri, a Meksiko bod, ali i utakmicu manje. Na začelju je Novi Zeland bez bodova.

U zadnjem kolu, 24. lipnja Cristiana Ronalda i društvo očekuje najlakši suparnik u skupini Novi Zeland, dok se u drugom susretu sastaju Meksiko i Rusija.

 

REZULTATI:

Rusija - Portugal 0:1 (Cristiano Ronaldo 8)
Večeras: Meksiko - Novi Zeland

LJESTVICA:

1. Portugal 2 1 1 0 3-2 4
2. Rusija 2 1 0 1 2-1 3
3. Meksiko 1 0 1 0 2-2 1
4. Novi Zeland 1 0 0 1 0-2 0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider