Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Doznajte parove

Juventus pokušava spasiti sezonu: Izbacili Lazio i ušli u polufinale Kupa

Juventus je posljednji klub koji se plasirao u polufinale Kupa Italije.

Bremer (Foto: Afp)

U četvrtfinalu Kupa Italije Juventus je pobijedio Lazio s 1:0 i plasirao se u polufinale gdje već čekaju Inter, Fiorentina i Cremonese.

Pogodak odluke pao je u finišu prvog poluvremena kada je Brazilac Bremer na asistenciju Filipa Kostića zatresao mrežu.

Ždrijeb polufinalnih parova napravljen je još ranije pa je poznato da će se u prvim utakmicama 4. i 5. travnja sastati Inter i Juventus dok drugi par čine Cremonese i Fiorentina.

Nakon posljednjih događanja, kada im je zbog financijskih malverzacija oduzeto 15 bodova, Juve više nema nikakvih šansi da kroz Serie A ove sezone napravi neki dobar rezultat.

Ostao im je ovaj Kup gdje ih još dvije prepreke dijele od osvajanja trofeja i izravnog plasmana u grupnu fazu Europske lige najesen.

Dakako, još uvijek je Stara dama prisutna na kontinentalnoj sceni u aktualnoj sezoni, uskoro ih čekaju dvije utakmice play-offa Europske lige s francuskim Nantesom nakon što su u skupini Lige prvaka završili na trećem mjestu, iza Benfice i PSG-a.

Uspije li Juventus osvojiti Europsku ligu ove sezone, plasirat će se automatski u iduću Ligu prvaka, ali s obzirom na to kako Juve trenutno izgleda, kao i na činjenicu da su u tom natjecanju još uvijek prisutni i Manchester United i Barcelona i Arsenal te brojni drugi neugodni suparnici (Ajax, Roma, Union Berlin...), jasno je da je Kup kudikamo veća šansa Staroj dami za ovosezonsku utješnu nagradu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider