Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Krznarov najjači potez protiv Rapida: Dinamov mladac oduševio i pokazao da zaslužuje mjesto prvotimca

Dinamo je protiv Rapida odigrao jednu od najboljih partija ove sezone…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Modri su naučili lekciju u Beču. Ovaj put ušli su u utakmicu puno odlučnije. Pristup je bio puno bolji. Puno je pomogla i bučna podrška BBB-a, koji su za rođendan dobili najljepši poklon.

Iako su Austrijanci rano poveli nakon pogreške Dinamove obrane, Modre to nije demoraliziralo. Dapače, kao da ih je pogodak Christopha Knasmüllnera samo dodatno razljutio. Tek onda su se razigrali i rastrčali.

gol expired Dinamo furioznom igrom preokrenuo protiv Rapida u Maksimiru: Modri slavili i učvrstili drugo mjesto na ljestvici divider

Reakcija cijele momčadi bila je odlična. Po angažmanu i borbenosti vidjelo se da su Modri odlučni da tu utakmicu moraju preokrenuti. Odigrali su baš fajterski. Naravno da je ekspresni izjednačujući pogodak Brune Petkovića olakšao situaciju.

Lavovska partija Brune Petkovića

Petković je prvih 45 minuta odigrao zaista odlično. Osim što je zabio, proigravao je i razigravao suigrače. Spašavao je i u obrani, borio se kao lav. Kada je nakon jednog duela napravio bolnu grimasu i uhvatio se za rebra, Damiru Krznaru jamačno nije bilo svejedno. Petković je stisnuo zube i ostao na travnjaku.

gol expired Krznar otkrio da je Petković u 40. minuti tražio zamjenu, ali i zašto je ostao u igri do kraja divider

Modri su cijelo prvo poluvrijeme velike probleme zadavali Bečanima po lijevoj strani, ponajprije Mislav Oršić, koji je zajedno s Petkovićem i Franjićem odlično kombinirao. Dinamovci su lako stvarali trokute i tako zadavali velike probleme gostima.

Sad se može reći da se Dinamov napad konačno probudio. Golgeterski učinak sve im je bolji. Komnen Andrić opet je zabio, peti put u posljednjih sedam nastupa, i pokazao da može biti od velike koristi u nastavku sezone.

Šutalo oduševio

Mora se istaknuti odlična partija Josipa Šutala. Mladi stoper opravdao je Krznarovo povjerenje. Trener Dinama dao mu je prednost ispred prečesto favoriziranog Lauritsena i pogodio u sridu. Nije tu riječ samo o postignutom pogotku, Šutalo je općenito odigrao jako dobro. Oduševio je zrelošću i mirnoćom, bio je jedan od ključnih Krznarovih poteza za pobjedu, barem sam ja to tako vidio.

gol expired Preporođeni Andrić: "Nije mi bitan gol. Opet je lijepa atmosfera u svlačionici" divider

Palac gore i Bartolu Franjiću, koji nije potonuo nakon pogreške kod prvog gola. Reagirao je kao prekaljeni internacionalac, na kraju je bio među najboljim igračima utakmice. Kada se uzme u obzir kvaliteta suparnika, Dinamo je odigrao ponajbolju utakmicu u ovom dijelu sezone. Možda je bolji nogomet prikazao samo u Osijeku.

Meč-lopta protiv Genka u Zagrebu

Dinamo je upisao treću pobjedu zaredom i čini se da diže formu. Hoće li je uspjeti zadržati na duže staze, pokazat će sljedeće utakmice. Prije reprezentativne stanke Modri moraju odraditi još ligašku utakmicu s Lokomotivom.

Ako upišu nova tri boda, moći će se zaključiti da su uspješno prebrodili mini-krizu u koju su upali nakon dva remija (Rijeka, Istra) i poraza od Rapida u Beču.

Poslije stanke na rasporedu su dvije utakmice, obje u Maksimiru, koje će u bitnom odrediti jesenski dio sezone. Prvo Osijek, a onda Genk.
Modri će protiv Belgijaca imati meč-loptu u borbi za drugo mjesto u skupini Europske lige.

Dokle može Dinamo u Europi ove sezone?

Ukupno glasova:

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider