Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri preskočili Islanđane

Krznar zadovoljan, ali upozorava: "Omonia je puno ozbiljniji protivnik, morat ćemo biti na višoj razini"

Trener Dinama Damir Krznar zadovoljan je viđenim protiv islandskog Valura i najavljuje mnogo zahtjevniji ogled s ciparskom Omonijom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je u Reykjaviku pobijedio islandskog prvaka Valur 2:0 i s ukupnih 5:2 plasirao se u drugo pretkolo Lige prvaka, gdje ga čeka ciparska Omonija.

Dinamov trener Damir Krznar ističe da je zadovoljan viđenim.

"Glavno je da smo ispunili cilj. Sada nam slijedi Omonija, a prije toga Slaven. Odigrali smo rutinirano, nakon vodstva kontrolirali smo utakmicu", kazao je Krznar.

Islanđani su ipak stvorili nekoliko šansi.

"Došli su u prilike našim greškama. Ponudili smo nešto protivniku i to je nešto na čemu moramo raditi. Međutim, nije nas koštalo i neću tražiti dlaku u jajetu", kazao je Krznar i najavio da će mnogi igrači koji su igrali protiv Valura preskočiti Slaven u petak.

Krznar: "Omonia je mnogo ozbiljniji suparnik"

"Omonia je mnogo ozbiljniji i neugodniji protivnik. Prošle sezone bila je, čini mi se, u Europskoj ligi. To je protivnik za svaki respekt. Morat ćemo biti na višoj razini da bismo očekivali prolaz", poručio je Krznar.

Dinamovi igrači na sličnom su tragu kao i trener.

"Znali smo da nas čeka teža utakmicu nego u Zagrebu i da moramo biti mirni ako ne zabijemo gol. Kada smo postigli gol, kontrolirali smo utakmicu. Bio je to dobar start", izjavio je Mislav Oršić, koji je postigao drugi gol na utakmici.

Na Islandu je znatno drukčije vrijeme nego u Hrvatskoj. Bilo je mnogo svježije i vjetrovitije.

gol expired VIDEO Redari na Islandu izbacili Bad Blue Boyse s utakmice Dinama nakon majstorije Ivanušca divider

"Vrijeme nam je čak i odgovaralo nakon ovih vrućina u Hrvatskoj, no umjetni teren nije. Teško je na njemu igrati, sve nas sada boli malo, ali nadam se da ćemo se oporaviti za sljedeću utakmicu“, kazao je Oršić.

Luka Ivanušec spretnim je golom otvorio tvrde Islanđane i odveo utakmicu u mirnije vode.

"U drugome poluvremenu malo smo se opustili i to nam se ne smije događati. Ali na kraju smo zabili drugi gol i zasluženo pobijedili. Drago mi je što sam sezonu započeo golom", kazao je Ivanušec i zaključio:

Zagorac: "Ciprani su težak protivnik s pobjedničkim mentalitetom"

"Nije bilo tako hladno, a umjetna trava čak nam je pomogla da lopta ide brže. Lako smo se prilagodili.“

Vratar Dinama Danijel Zagorac imao je nekoliko dobrih intervencija.

"Ostvarili smo cilj i moramo biti zadovoljni. Ovo nije bio naš maksimum, što je i razumljivo s obzirom na to da je tek početak sezone. Nismo podcijenili Islanđane, znali smo da su borci."

Ciparska Omonia sljedeći je Dinamov suparnik na putu za Ligu prvaka.

"Znam im nekoliko igrača. Imaju dobru momčad, težak su protivnik s pobjedničkim mentalitetom. Naravno da vjerujem da ćemo proći dalje", kazao je Zagorac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider