Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ima li nade?

Kruži navodni dokument: Igralište u Prečkom, bazeni u Španskom, a gradi li se novi Maksimir?

Grad Zagreb izdvojio je zanimljivu cifru za novi stadion u 2021. godini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bliži se kraj godine, vrijeme kada na raznoraznim domjencima slušamo svakakva obećanja, često puka maštanja raznoraznih čelnika. Ove godine domjenaka vjerojatno neće biti, no priče o novom stadionu u Zagrebu, ovaj put na Maksimiru, nedavno su se još jednom razmahale.

Prema posljednjoj u nizu verzija novog stadiona u Zagrebu i/ili okolici, to bi trebao biti nacionalni stadion, što god to značilo. Kako god da se on zvao, bit će to stadion na kojem će prvenstveno igrati Dinamo, no pitanje je koliko i ovaj posljednji plan ima realnih osnova.

HNS za njega nema novca, no nadaju se, kako je to objasnio Marijan Kustić, da bi ga financirali navijači, posebice oni iz dijaspore.

''Svatko od ljudi iz dijaspore tko bi htio mogao bi platiti stolicu ili sudjelovati u financiranju izgradnje samog stadiona, pa ne samo dijaspora, tko god bude htio, naši navijači i svi ostali, tako da bi to mogao biti jedan zajednički projekt'', objasnio je Kustić.

gol expired HNS ima novu epohalnu ideju: "Nikad ozbiljnija" najava izgradnje nacionalnog stadiona divider

No veliki problem za HNS i Dinamo je zemljište koje je u vlasništvu Grada Zagreba, čiji je uostalom i stadion Maksimir. Je li Grad spreman samo tako predati možda i najveće atraktivno zemljište u Zagrebu?

''Interes grada Zagreba je gradski stadion u Gradu Zagrebu u interesu Dinama i hrvatskog nogometa. O načinu financiranja, o rokovima i kapacitetima istog će vam se definitivno obratiti gradonačelnik kroz mjesec dana'', poručili su iz Grada početkom studenog.

Prebačena loptica na Grad

Mjesec dana je prošlo, a slučajno ili ne, društvenim se mrežama širi navodni dokument koji otkriva plan Grada za ulaganje u sportske objekte u 2021. godini. Iz njega se vidi kako bi trebala započeti gradnja bazena u Španskom, za što je osigurano tri milijuna kuna, a koji se u svakoj izbornoj godini obećava posljednjih 15-ak godina.

Također, igralište NK Prečko već se gradi, bazen se prema ovome uskoro gradi i u Dubravi, i tako dalje.

Ono što upada u oko jest da se u stavci SRC Svetice – Novi stadion Maksimir za sljedeću godinu izdvaja tek 100 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju, a toliko će biti izdvojeno i za istu stvar za bejzbolsko igralište na Bundeku.

Ne izgleda obećavajuće zasad što se tiče gradnje novog stadiona, ako je naravno taj dokument uistinu vjerodostojan. A možda je i njegova pojava dio pritiska uoči lokalnih izbora zainteresiranih strana koje taj projekt žele što prije pokrenuti.

Kako bilo, stadion u Zagrebu i dalje će biti jedna od vrućih tema, a izbori u svibnju će sve to dodatno užariti, kao u vulkanu, plavom vulkanu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider