Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"dok postoji šansa, mi vjerujemo"

Bombarder Gorice i jedan od najboljih ofenzivaca u HNL-u otkrio tajnu uspjeha

Kristijan Lovrić proslavio je 25. rođendan na drugom mjestu najboljih strijelaca HNL-a.

Kristijan Lovrić jedan je od najboljih nogometaša HNL-a. Današnji dan, kada slavi 25. rođendan, dočekao je na drugom mjestu najboljih strijelaca lige. Jedan je od ključnih igrača sjajne polusezone Gorice koja drži treće mjesto s tek 4 boda zaostatka za vodećim Osijekom, ali i dvije utakmice manje.

Lorvić je jedan od najubojitijih ofenzivaca u cijelom HNL-u. Zabit će s bijele točke, iz trka lijevom nogom izvan 16-erca, a neće imati nikakvih problema brzo se adaptirati na neočekivani volej koji mu namjesti ni manje ni više nego dalmatinska bura.

Lovrić i treću sezonu zaredom potvrđuje svoj izniman talent.

"Zadovoljan sam općenito s igraom cijele ekipe i s našim rezultatima, a i sa svojim učinkom", kazao je Lovrić.

Kako i ne bi bio kad je zabio 5 pogodaka u posljednjih 5 nastupa. I to svaki put po jedan pogodak. Serija je počela s Osijekom krajem rujna, a nastavila se golovima Hajduku, Šibeniku, Varaždinu i Lokomotivi.

gol expired Bayern u završnici utakmice šokirao Atletico Madrid: Nokaut faza Lige prvaka im i dalje visi! divider

Sada je s ukupno 8 golova drugi strijelac lige, s pogotkom zaostatka za vodećim Marijom Gavranovićem. No i njemu konkurencija puše za vratom: Mierez je na 7, a suigrač Mudrinski i Oršić iz Dinama nisu daleko.

Zbog ove statistike, ali i neupitne nogometne kvalitete, mnogi ga smatraju ponajboljim krilnim napadačem HNL-a.

"Ne razmišljem o tome da li sam jedan od najboljih ili najbolji krilni, o tome razmišljam, jednostavno razmišljam samo o svakoj slijedećoj utakmici. O svojoj igri i kako ću se predstaviti ljudima, klubu i svima ostalima koji me prate."

Može li ovosezonska priča završiti tako da se Gorica bori čak i za naslov prvaka? Da postane hrvatski Leicester City? Goričani za vodećim Osijekom zaostaju samo 4 boda, a imaju čak 2 utakmice manje.

gol expired Nova katastrofa Reala protiv Šahtara: Kraljevi na pragu ispadanja iz Lige prvaka divider

"Ukazala se prilika da možemo držati korak sa našim najvećim klubovima. Zašto ne? Idemo se probati boriti za to, idemo vjerovati svi. Dok postoji 1% šanse, mi ćemo 99% vjerovati u naš izlazak u Europu."

* Kojem je domaćem vrataru najteže zabiti?

"Kahlina. Kahlini je najteže zabiti, a na treningu je stvarno najteže. Teže nego na nekim utakmicama, vjerujte mi. Ali što se tiče ostalih golmana, naravno da je Livaković broj 1."

Hoće li on ikada krenuti Livakovićevim koracima prema reprezentaciji, to je najveće pitanje. Ono što je neupitno jest da talent za takve razine svakako posjeduje.

gol expired Potpuno neobična najava utakmice: "U HNL-u bodove ne osvajaju gospoda nego lopovi i lopovsko ponašanje" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider