Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HRVATSKA VEZA

Kristijan Jakić promijenio klub i dobio novog reprezentativnog suigrača

Bundesligaš Augsburg će do kraja sezone u svojim redovima imati još jednog hrvatskog nogometaša, Kristijana Jakića.

Kristijan Jakić i Joško Gvardiol (Foto: Afp)

U potrazi za većom minutažom i statusom standardnog prvotimca, Kristijan Jakić uspio se dogovorio s Eintrachtom iz Frankfurta za odlazak na posudbu.

Ivan Perišić Pogledajte što je Perišić prvo napravio nakon što je predstavljen kao novi igrač Hajduka divider

Danas je potvrđeno kako će 26-godišnji nositelj katarske reprezentativne bronce do kraja sezone igrati u Augsburgu. Tamo će mu suigrač u prvoj momčadi biti Dion Drena Beljo, no u samom klubu nalazi se još nekoliko hrvatskih nogometaša, posebno u mlađim kategorijama.

Glavni cilj je povratak u reprezentaciju

Jakić se nada do Europskog prvenstva izboriti povratak u reprezentaciju, gdje je prestao dobivati pozive Zlatka Dalića, prije svega zbog lošeg ovosezonskog klupskog statusa.

On je iz Dinama u Eintrach prešao tijekom sezone 2021./22, a onda je upisao čak 26 nastupa u Bundesligi te je s klupom osvojio Europsku ligu.

Puno je igrao i prošle sezone, 24 puta u ligi te svih osam utakmice Lige prvaka u kojima je Eintrach zaigrao, ali ove sezone izgubio je status standardnog prvotimca. Odigrao je tek 198 minuta u ligi, kroz ukupno četiri utakmice.

Polivalentan igrač koji može biti jako koristan

Jakić je vrlo koristan igrač, koji je nominalno defenzivni vezni, no u Frankfurtu je često korišten i na desnom boku, gdje se jako dobro snašao, a upotrebljiv je i na poziciji stopera.

Mohamed Salah Navijači Redsa drhte od straha: Kakvu ozljedu je Salah u Obali Bjelokosti doživio!? divider

Dok će se Eintracht nastaviti boriti za europske pozicije, Jakić odlazi u momčad čiji je prvi cilj ostanak u ligi. Na polovici sezone jako dobro stoje po pitanju tih ambicja. Trenutno su sedam bodova iznad opasne zone.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider