Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
INTERES JE OGROMAN

Više od tri kluba u utrci za Josipa Šutala, ali jedan je ipak glavni favorit

RB Leipzig istaknuo se kao glavni kandidat za dovođenje hrvatskog reprezentativca Josipa Šutala iz Dinama.

Nova sjajna predstava u dresu nogometne reprezentacije Hrvatske rezultirala je novim medijskim informacijama o stoperu Dinama, Josipu Šutalu.

22-godišnji Čapljinac odigrao je treću reprezentativnu utakmicu u nizu te je to ujedno treća koju je Hrvatska pobijedila, i to protiv jakih momčadi. Nakon što su prva dva susreta završila bez pogotka u našoj mreži, ovog puta je jedan takav došao, i to baš nakon pogreške Šutala. No, nije utjecao na osvajanje tri boda, kao niti na interes klubova za hrvatskog stopera.

Interes je ogroman, jedan klub ipak u prvom planu

Šutalo je jučer isto tako zaigrao u paru s Joškom Gvardiolom, s kojim je svojevremeno činio stoperski par u juniorskoj Ligi prvaka, a postoji velika mogućnost da uskoro budu ujedinjeni na klupskoj razini.

Naime, kako javlja Fabrizio Romano, upravo je RB Leipzig, u kojem igra Gvardiol, glavni kandidat za njegovo dovođenje u svoje redove. Romano isto tako javlja da su u igri još neki klubovi iz Engleske te Španjolske. Uskoro bi trebale uslijediti i službene ponude.

Teško je ipak očekivati da će išta konkretno biti ponuđeno prije Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, na kojem bi Šutalo trebao biti član udarne postave Hrvatske.

Nakon toga moguće je i nešto nemoralno, što bi Šutala odmah poslalo u neki veći klub. Možda baš u Leipzig, gdje ga čeka njegov prijatelj i suigrač Joško. Ako u međuvremenu i on ne napravi transfer u neki od najvećih svjetskih klubova, što je svakako njegova realna budućnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider