Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dva su upitnika

Kraljevi budućnosti: Ovako će uskoro izgledati udarna momčad Real Madrida

Real Madrid u skorašnjoj će budućnosti itekako promijeniti izgled.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bliži se početak nove ere Real Madrida. Ona možda neće početi sljedeće sezone, ali ubrzo će doći vrijeme kada u momčadi više nećemo gledati prekaljene senatore koji su osvojili čak četiri Lige prvaka i zasad tek dva naslova španjolskog prvaka.

Naš Luka Modrić ove je sezone već pomalo izgubio svoje mjesto u prvih 11. S 34 godine na leđima, Zinedine Zidane ipak mu dosta dozira utakmice, a umjesto njega u prvih 11 posljednjih je mjeseci neizostavan mladi Federico Valverde. Urugvajcu je 21 godina i upravo je počela njegova vladavina u veznom redu Reala u sljedećih desetak godina.

Kapetanu i čovjeku koji je u najvećim uspjesima kluba zabijao ključne pogotke, 33-godišnjem Sergiju Ramosu, klub još nije našao zamjenu, za koju će se u Madridu zakleti da će uz 26-godišnjeg Raphaela Varanea činiti stoperski par.

Bekovi su osigurani

Na bokovima bi to trebali biti 24-godišnji Ferland Mendy, koji je već zamijenio 31-godišnjeg Marcela na lijevoj strani u najvažnijim utakmicama, te desno 21-godišnji Marokanac Achraf Hakimi, koji igra na posudbi u Borussiji Dortmund i sjajno mu ide.

gol expired Drastične promjene na dresu Barce: Navijači oduševljeni prvim, ali treći bi mogao biti problem divider

Madridski As na vratima i u budućnosti vidi gotovo do jučer osporavanog Belgijca Thibauta Courtoisa, kojemu je 27 godina i očito je predstavama u posljednje vrijeme kupio tamošnje medije i stručnjake.

Vraća se čudo od djeteta

Real ima još jedan biser na posudbi. To je Martin Odegaard, kojem je danas 21 godina i oduševljava ove sezone u dresu baskijskog Real Sociedada. Kada je stigao kao 15-godišnje čudo od djeteta, nekima nije ispunio očekivanja, ali mnogi zaboravljaju koliko je tek godina imao. Danas ga vide kao blisku budućnost u veznom redu Kraljevskog kluba.

I Vincious je bio osporavan, ali je u posljednje vrijeme pokazao kako ima svoje mjesto u navali Reala. Ne zaboravimo da je ozlijeđenom Edenu Hazardu 29 godina, a Viniciousu tek 19. Za koju godinu nećemo dvojiti tko će igrati na lijevoj strani napada.

gol expired Monstruozni Mbappeov sprint za gol sezone: Ljutiti navijači poslali mu poruku, Real trlja ruke divider

Mbappe zna svoju sudbinu

I ono što već gotovo svi madridski mediji upisuju kao sigurnu stvar, uskoro stiže Kylian Mbappe. Taj 21-godišnjak vjerojatno će biti svjetski broj 1, već ima osvojen naslov svjetskog prvaka i poznato je da žarko želi u Real. Njegovo ponašanje u posljednje vrijeme, svađa s trenerom i starijim suigračima, ne idu mu na čast, ali u Madridu se nadaju da je to samo povezano sa željom za napuštanjem PSG-a.

Njega u Asu vide kao desno krilo, a ne kao špicu, pa još uvijek traže nasljednika 32-godišnjeg Karima Benzeme. Ne bi se čudili da Florentino Perez već ima plan kako dovesti Haalanda…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider