Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što će reći u madridu?

Kovačić poslao jasnu poruku: Sretan je i želi ostati u Chelseaju, ali...

Mateo Kovačić je pronašao svoje mjesto u redovima londonske momčadi.

Mateo Kovačić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mateo Kovačić stigao je ove sezone na posudbu iz Real Madrida u londonski Chelsea. Dok je u Realu uglavnom ulazio s klupe, u Engleskoj je uhvatio mjesto u prvih 11: od 22 utakmice počeo je njih 17.

Hrvatski veznjak dobro se uklopio u taktičke postavke Maurizija Sarrija i njegova Sariballa, stila igre s puno posjeda i kombinatorike. Za engleske medije otkrio je da smatra dolazak u Chelsea najvažnijim potezom svoje karijere te da bi volio i trajno ostati nakon isteka posudbe.

''Mislim da je to bila najvažnija stvar koju sam napravio dosad u karijeri. Ovo je korak koji sam jako želio, zahvalan sam bivšem klubu, kao i Chelseaju koji me jako želio. Uživam i sviđa mu se ovdje", prenosi Sky Sports njegove izjave.

"Sretan sam, grad je fantastičan, klub je među najboljima na svijetu i suigrači su odlični. Mogu zamisliti kako ostajem ovdje, ali imam i ugovor s Realom koji moram poštovati, a to ću i napraviti", dodao je.

Kovačić se na terenu jako dobro slaže s najboljim igračem Chelseaja Edenom Hazardom. Belgijska zvijezda već se dugo dovodi u vezu s Realom, a Kovačić je otkrio da se Hazard kod njega raspitivao o Kraljevskom klubu.

"Nisam znao da je tako dobar, može biti među dva ili tri najbolja na svijetu. Pitao me kako je bilo u Realu, ali radujemo se sjajnoj zajedničkoj sezoni, maksimalno smo koncetrirani na Chelsea", rekao je.

Chelsea i Real poslovali su ovoga ljeta kada je u London stigao Kovačić, a u suprotnom smjeru otišao vratar Thibaut Courtois. Budući da se puno piše o mogućem odlasku Hazarda, a još je neizvjesna i Kovačevića sudbina, uskoro se mogu očekivati novi pregovori na relaciji London – Madrid.

Hrvat je veliki hit u LA-u: Društvene mreže ''gore'', obožavaju ga i uspoređuju s najvećima Ivica Zubac (Foto: AFP) Ivica Zubac zakucava (Foto: AFP) Ivica Zubac (Foto: AFP) +4 Ivica Zubac (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider