Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nadam se da ću puno naučiti"

Kovačić oduševio navijače i zabavljao se s Lampardom: "Teško je s njim"

Dobro raspoloženje vladalo je na Chelsejevoj press-konferenciji. Zvijezde su bile Lampard i Kovačić...

Frank Lampard i Mateo Kovačić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mateo Kovačić i njegovi suigrači iz Chelseaja pripremaju se za sezonu pod novim trenerom Frankom Lampardom.

Bluesi se trenutno nalaze u Japanu, a sljedeći pripremni izazovi su im Kawasaki Frontale i Barcelona. Nakon što su sletjeli održali su press-konferenciju, a gosti su bili Lampard i Kovačić.

Vladalo je dobro raspoloženje, Kovačić i Lampard šalili su se i nasmijavali prisutne. Kovačić je otkrio kako mu je raditi pod novim trenerom.

''Sjajno je imati takvu klupsku legendu za trenera, ali je i teško. Treninzi su jako intenzivni, ali suigrači i ja uživamo, puno radimo s loptom, baš to volimo. Nadamo se da ćemo puno naučiti od njega i da ćemo imati dobru sezonu", rekao je Kovačić.

Može li Lampard otključati Kovačićev potencijal? 

A navijači Chelseaja nadaju se da baš Lampard može unaprijediti Kovačića i otključati njegov potencijal. Kovačiću se tijekom karijere najčešće zamjerao nedostatak konkretnosti i okomitosti, a malo je onih koji o tome znaju više od Lamparda, strijelca čak 177 golova uz 102 asistencije u Premierligi.

Prije odlaska za Japan, Chelsea je odigrao pripremnu utakmicu protiv irskog prvoligaša St. Patrick's Athletica. Iako je protivnik daleko od njihove razine, upisali su visoku pobjedu 4:0, a baš Kovačić bio je među najzapaženijima.

Hrvatski veznjak odigrao je prvo poluvrijeme i sjajno asistirao za prvi gol, a imao bi i dvije asistencije da je Tammy Abraham iskoristio stopostotnu šansu u koju ga je Kovačić izbacio lijepom dubinskom loptom nakon slaloma kroz protivničke redove.

Sudeći po komentarima navijača na društvenim mrežama, Kovačić je ostavio sjajan dojam. Iako se radi samo u predsezonskoj utakmici protiv osjetno slabijeg protivnika, mnogi se nadaju da će se u novoj sezoni, pod paskom novog trenera, prometnuti u jaku kariku Chelseajeve momčadi.

Nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi iz madridskog Reala, otkupili su ga za 45 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider