Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Silno važna pobjeda

Kovačevom Monacu se (nakon rušenja PSG-a) otvara velika prilika: Mogu li ovo iskoristiti?

Klub iz Kneževine nokautirao je PSG i postao legitimni kandidat za naslov prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kovač i njegov Monaco ove nedjelje su u derbiju kola francuske Ligue 1 kao gosti sredili PSG s 2:0 i s tom pobjedom postali legitimni kandidati za naslov prvaka.

Prije ovog kola društvo iz Kneževine kaskalo je za vodećim trojcem (Lille, Lyon, PSG), ali sada se situacija umnogome promijenila, poslije samo 90 minuta. Monaco je zaostatak za trećeplasiranim Parižanima smanjio s pet na dva boda i sasvim se uključio u borbu za titulu, a napose u konkurenciju za plasman u Ligu prvaka.

Iz Francuske će, podsjećamo, u najjače klupsko natjecanje svijeta izravno se plasirati prvak i drugoplasirani, dok će onaj koji završi sezonu na trećem mjestu morati u kvalifikacije, u dio ždrijeba za neprvake. U prijevodu, jako razočaran će na kraju sezone biti netko iz ovog kvarteta (jer teško je očekivati da bi se petoplasirani Lens mogao umiješati u bilo kakve ozbiljnije kombinacije).

gol expired Kovač objasnio kako je zaustavio Mbappea, napravio je hrabar potez: "Morali smo ga eliminirati" divider

Trijumf u Parizu otvorio je Monacu sasvim nove horizonte, jer Kovačevim trupama otvara se lijepa prilika u nadolazećim tjednima. Naime, raspored klubu iz Monte Carla u ovom trenutku itekako ide na ruku.

U idućih šest kola Monaco će čak četiri puta biti domaćin, uz dva gostovanja kod klubova iz donjeg dijela ljestvice (Strasbourg pa Saint-Etienne).

Zagledamo li malo dugoročnije u raspored, do kraja sezone, tu također Kovač ima razloga za optimizam. Osim što više ne mora igrati s PSG-om, dva preostala pretendenta na naslov prvaka, Lille i Lyon, moraju doći Monacu u goste. 

Do kraja je još 12 kola i nema sumnje da će francuskog prvenstvo imati jednu od najuzbudljivijih završnica u novijoj eri...

gol expired Pogledajte ludnicu u svlačionici Monaca: Kovačev govor izazvao euforiju među igračima divider

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider