Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uoči utakmice sezone

Kovača opet napali, a on objasnio zašto njegov Bayern igra ovako: ''Pa samo je Guardiola mijenjao''

Niko Kovač opet je na meti kritika uoči utakmice protiv Borussije Dortmund.

Niko Kovač (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Baš uoči utakmice sezone Bayern je opet doživio veliki kiks. Freiburg je zaustavio Bavarce baš usred ubojite forme momčadi Nike Kovača u prvenstvu. U tri utakmice prije toga postigli su čak 17 pogodaka!

No što im to vrijedi kad je Borussia opet zasjela na vrh uoči međusobnog obračuna u Münchenu. Nakon svega opet su krenule kritike prema hrvatskom treneru. Ni tih 17 pogodaka u tri utakmice nisu razuvjerili njegove kritičare koji mu spočitavaju to što se u napadu ne vidi njegov rukopis.

''Reći da nemamo ideju prema naprijed jednostavno nije istina. Ako uzmemo stanje danas i u isto vrijeme prošle sezone, onda se ne mogu složiti s time'', rekao je Kovač.

Prošle sezone u isto ovo vrijeme Bayern je imao 66 pogodaka na kontu, a danas tri više. Kovač kaže i kako mu malo smetaju usporedbe njemačkih novinara s Tuchelom i Guardiolom, taktičkim ''štreberima''.

''Kad sam bio u Frankfurtu, i mene su smatrali taktičkim 'štreberom' zbog korištenja različitih sistemskih rješenja.''

Isti sistem koji je stvorio Van Gaal

Bivši hrvatski izbornik otvoreno je rekao zašto njegov Bayern igra na ovaj način. Vratio se još u doba Louisa Van Gaala, manje uspješnog prethodnika Juppa Heynckesa koji je udario temelje kasnijeg osvajanja Lige prvaka.

''Kada sam stigao u München, naišao sam na sistem koji postoji još od Van Gaala. Možda je bilo nekih modifikacija kod Guardiole samo. Momčad se osjeća najbolje u tom sistemu i nije bilo potrebe mijenjati nešto. To bi ih samo zbunilo i smanjilo im samopouzdanje. To što nisam mijenjao sistem ne znači da nisam za to sposoban. To jednostavno nije točno'', požalio se Kovač.

Sedam kola prije kraja Borussia ima dva boda više. Nakon ispadanja iz Lige prvaka domaći je naslov nešto što se mora osvojiti. Ili?

''Uli Hoeness rekao je da bi se čak odrekao titule. Neće svijet propasti ako ne budemo prvaci, ali kao sportaši se i dalje borimo. Bili smo devet bodova u minusu i već su nas otpisali, no vratili smo se'', poručio je Kovač.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider