Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pohvalio borussiju dortmund

Bayernov senator ovo nije doživio osam godina: Kovač objasnio svoj hrabar potez

Niko Kovač i njegov Bayern tražit će treću uzastopnu pobjedu nakon kriznog razdoblja.

Niko Kovač (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Niko Kovač gostovao je na press-konferenciji uoči bundesligaške utakmice Bayerna i Mainza u subotu. Bavarci su krizu prekinuli s dvije uzastopne pobjede i tražit će nove bodove na gostovanju kod 12. momčadi prvenstva.

Vruća tema na konferenciji bio je Thomas Müller. Bayernov je senator nakon osam godina dvije uzastopne utakmice počeo na klupi – protiv AEK-a odigrao je posljednjih 15 minuta, dok protiv Wolfsburga nije ni ušao u igru.

Vrlo hrabar potez Kovača, s obzirom na to da se zna koliko su senatori utjecajni u Bayernu, a Müller je dokapetan i jedan od vođa ove momčadi. Slučajno ili ne – Bayern je u dvije utakmice bez Müllera upisao dvije pobjede.

''Volio bih da igraju svi, ali može igrati samo 11 igrača. Dvaput smo pogodili s postavom, oni koji nisu igrali znaju da sada moraju dodati gas. To je dobro za poboljšanje naših izvedbi i pomaže nam u povratku na vrh'', rekao je Kovač.

''Mülleru ništa ne nedostaje, svi smo zadovoljni, čak i oni koji ne igraju. Bila je to odluka u trenutku, donijeli smo takvu odluku, uvijek moramo donositi odluke'', dodao je Kovač. Dao je i naznake sastava koji će se suprotstaviti Mainzu.

''Znamo da je Arjen Robben suspendiran zbog crvenog kartona, Franck Ribery opet će biti u sastavu, a ne vidim problem ni s Jamesom Rodriguezom'', rekao je.

Novinari su ga pitali i što misli o zahuktaloj Borussiji Dortmundkoja drži vrh ljestvice i igra u sjajnoj formi.

''Moramo prije svega gledati da pobijedimo naše utakmice. To je nešto što Borussia radi vrlo dobro, ne samo zbog rezultata nego i zbog načina na koji su došli do njih, čujem to od mnogih koji gledaju sve njihove utakmice'', rekao je.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider