Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvat u teškoj situaciji

Kovač na rubu otkaza: Stigla informacija koja sve govori

Bayern je u velikoj krizi igre i rezultata, a Niko Kovač na rubu je otkaza...

Niko Kovač (Photo: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL)

Nakon šokantnog remija s Fortunom Dusseldorf na Allianz Areni, trener Bayerna Niko Kovač izgubio je povjerenje većine svojih igrača, piše Bild i samim time najavljuje smjenu hrvatskog stručnjaka.

"Samo čudo može spasiti Kovača", piše najtiražniji njemački list koji poslovično ima dobre informacije kada su u pitanju sportske teme.

„Posavjetovat ću se s igračima, vidjet ću kako razmišljaju, ali čelnici kluba dovoljno su zreli da donesu pravu odluku“, izjavio je predsjednik Bayerna Uli Hoeness na pitanje kako dalje.

Prilično sugestivno kada se zna kako je prošle sezone prošao Carlo Ancelotti nakon sličnih izjava šefova Bayerna. Hoeness ne isključuje moguću smjenu Kovača.

Hoeness u svlačionici

„Ne mogu to reći u ovom trenutku, ali sve je moguće. Nećemo donositi odluke preko koljena, moramo prespavati, analizirati situaciju, pokušati dokučiti zašto igramo tako loše, a onda ćemo vidjeti što je najbolje za klub. Moramo ostati mirni i fokusirani. Sad se moramo koncentrirati na Ligu prvaka, a nakon utakmice s Benficom sjest ćemo i donijeti odluku“, izjavio je Hoeness koji je nakon utakmice ušao u svlačionicu Bayerna i tamo se prilično dugo zadržao.

„Postoje jako dobri razlozi za interni razgovor. Ono što se danas dogodilo potpuno je neprihvatljivo“, jasan je Hoesness.

Bayern je vodio 3:1, a onda je dojučerašnja posljednjeplasirana momčad lige u završnici postigla dva gola i šokirala Allianz Arenu.

„Lako je uočljiva potpuna nesigurnost u redovima naše momčadi. Igrači su izgubili samopouzdanje, rade početničke pogreške, primili smo dva jeftina gola, kao da se radi o amaterima“, nizao je kritike Hoeness.

Vodeća Borussia Dortmund pobjegla je tek petoplasiranom Bayernu na devet bodova, ali Hoeness i dalje vjeruje da prvenstvo nije izgubljeno.

„Borussia igra dobro, ali ima i sreće koja nas u ovom trenutku ne prati. Međutim, razgovor o obrani naslova prvaka u ovoj situaciji nema previše smisla.“

Kovač ogorčen

Kovač nakon utakmice nije krio ljutnju.

„Kada kontroliraš utakmicu i imaš vodstvo, a dogoditi se takvo što, jasno je da sam ljutit. Jednostavno ne mogu razumjeti da propuštamo realizirati tolike šanse, a da u isto vrijeme primimo tri jeftina gola. Kada napravite takve pogreške, svejedno je igrate li protiv momčadi iz Lige prvaka ili s dna ljestvice, svi će vas kazniti“, ogorčeno je kazao  hrvatski trener i dodao:

„Znali smo kako će protivnik igrati, da će se povući i čekati kontru, jer imaju brze napadače. Bilo je jasno da nećemo imati puno prostora, da će teško prolaziti pasovi iza leđa suparnika, da ćemo morati biti kompaktni, igrati momčadski i biti koncentrirani kod predaje lopte kako im ne bismo omogućili kontru. Kad to nemate, kad pravite individualne pogreške i niste koncentrirani, onda se dogodi što se dogodilo. Morat ćemo o tome ozbiljno porazgovarati“, rezignirano je zaključio Kovač, koji je do utorka siguran, a nakon toga sve je moguće.

Posve je jasno da je za Kovača „dan D“ utakmica s Benficom. Ako Bayern ne pobijedi, lako je moguće da ga smijene odmah nakon utakmice.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider