Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sila ne pita

Koronavirus mu je pokosio momčad, ali Ševčenko se snašao: Protiv Francuske možda zaigra – pomoćni trener

Legenda Dinamo Kijeva možda se vrati iz mirovine s 45 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Testiranja na koronavirus nisu bila naklonjena ukrajinskoj nogometnoj reprezentaciji uoči prijateljskog susreta protiv Francuske u srijedu. Momčad izbornika Andrija Ševčenka ostala je bez šest igrača, a pogotovo je nastradala vratarska linija.

Zaraženi su vratari Pjatov, Lunin i Pankiv, a na raspolaganju je jedino Georgij Bushchan. Međutim, njemu treba i zamjena za slučaj da se ozlijedi, a Ukrajinci su tu odlučili improvizirati.

Ševčenko je tako kao igrača za utakmicu s Francuskom registrirao 45-godišnjeg Oleksandra Šovkovskog, svog pomoćnog trenera i legendarnog bivšeg ukrajinskog vratara.

gol expired Salah je superheroj u kopačkama: Obranio beskućnika od napada nasilnika i napravio veliku gestu divider

Šovkovski je branio u Dinamo Kijevu sve do 41. godine, pa se može pretpostaviti da je i danas u solidnoj formi. Međutim, Ukrajinci su naglasili kako će zaigrati jedino ako prvi vratar bude imao problema. Mogućnost za povratak iz mirovine mala je, ali postoji.

"UEFA dopušta registraciju bilo koga tko ima nacionalnost države koju predstavlja, čak i ako ne igra u klubu", objasnili su Ukrajinci u priopćenju svoju odluku. 

Francuska i Ukrajina igraju u srijedu navečer, a na programu će biti i Vatreni. Hrvatska i Švicarska igraju prijateljsku utakmicu u St. Gallenu, a susret možete gledati UŽIVO na gol.hr-u i Novoj TV od 20:00.

Hrvatska uoči utakmice: Nikada nismo slavili protiv Švicaraca

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider